LOCATIE HENEGOUWENLAAN

JOUW WEG

Bij ons maak je eerst de keuze of je tweetalig of regulier onderwijs gaat volgen.Beide zijn prima, dus kies wat bij jou past! Kies met je hoofd, maar ook met je hart. Stel op de open dag veel vragen aan leerlingen en docenten en ontdek wat jij belangrijk vindt.

ONS GEBOUW

Het Stedelijk College Eindhoven aan de Henegouwenlaan is een moderne en open school in een prachtig nieuw gebouw. De lokalen zijn groot en hoog en er komt veel licht naar binnen. We zijn natuurlijk supertrots op onze nieuwe school, omdat je in een mooie en lichte omgeving nog beter kunt leren. Het hele gebouw is energie . Dit komt onder andere door zonnepanelen en een warmtebron.

Je eigen coach 

 Op onze school heb je je eigen leercoach. Aan je leercoach kun je alle vragen stellen over je vakken, je cijfers, je planning en natuurlijk het schoolfeest. Zo leer je plannen, je leert leren en je viert samen jouw succesen! De leercoach en je ouder(s)/verzorger(s) houden ook goed contact, dat vinden we belangrijk.

KIES VOOR TWEETALIG ONDERWIJS

Bij ons kun je vwo, havo én mavo in het Engels volgen. Als je het leuk vindt om in 30% van onze lessen Engels te spreken, past dit misschien wel bij jou. Het geeft niet als je Engels nog niet zo goed is, want dat leer je vanzelf op het Stedelijk. We besteden veel aandacht aan andere landen en culturen, zodat je in de onderbouw goed voorbereid met ons op reis gaat.

SPORT

Dit jaar openen we onze nieuwe sporthal. Sporten is bij ons een beleving. Je mag zelf meebeslissen welke manier van sporten bij jou past, zodat bewegen altijd leuk is! Dit jaar bouwen we nog verder aan de buitenomgeving, zodat je volgend schooljaar kunt kiezen of je via de glazen wand van de sporthal naar buiten wilt om te gaan bootcampen, skaten of hardlopen, of ga je liever binnen naar de klimwand, het touwen-plafond of doe je een sport op de ledvloer? Let op: Onze sportdocenten zijn ook nog eens superleuk!

Internationalisering

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Je vindt het dan ook terug in het lesprogramma met verschillende activiteiten. Zo zijn er uitwisselingen met andere scholen uit de hele wereld. En ook internationale projecten en stages in het buitenland. Na jouw afstuderen helpen we je graag met een studie in het buitenland.