LOCATIE HENEGOUWENLAAN

Onze school staat voor onderwijs dat leerlingen helpt zich te ontwikkelen tot sterke leerlingen in de Brainportregio Eindhoven. Sterk in de opleiding die ze volgen, maar ook sterk in de maatschappij. Onze school staat ook voor vernieuwing: vooruit kijken, nieuwe onderwijsvormen bedenken, digitaal les geven, pre-wetenschappelijk onderwijs aan onze WON-Akademie of keuzevakken als Chinees, Russisch en filosofie. Daar hoort ook een modern schoolgebouw bij, dat we in augustus 2021 willen betrekken. We beschouwen onze leerlingen als wereldburgers. Je kunt meedoen aan allerlei internationale activiteiten.

Tweetalig onderwijs

Op 't Stedelijk kun je vwo, havo én mavo in het Engels volgen, een van de weinige scholen in Nederland waar dit mogelijk is. Een groot deel van de lessen wordt dan in het Engels gegeven. Handig, want in steeds meer vakgebieden en beroepen is de voertaal Engels. Steeds meer bedrijven handelen over de hele wereld.

WON-Akademie

Met ons pre-wetenschappelijk programma krijg je al vanaf het eerste leerjaar wetenschapslessen. Je doet praktijkervaring op in speciale projecten en je werkt met echte onderzoeksmethodes. Je leert observeren, vragen stellen, experimenteren en je ontdekkingen vastleggen. Niet alleen in de bètavakken zoals wiskunde en biologie, maar ook bij alle talen en zelfs bij sport. Na het doorlopen van de WON-Akademie krijg je een speciaal certificaat.

Excellente School met persoonlijke aandacht  

In januari 2020 heeft locatie Henegouwenlaan het predicaat Excellente School 2020-2021-2022 ontvangen voor de afdelingen (t)vwo, (t)havo en (t)mavo. Een waardering van het ministerie OC&W voor de excellente onderwijskwaliteit van onze school.