LOCATIE HENEGOUWENLAAN

JOUW WEG

Bij ons maak je eerst de keuze of je tweetalig of regulier onderwijs gaat volgen.Beide zijn prima, dus kies wat bij jou past! Kies met je hoofd, maar ook met je hart. Stel op de open dag veel vragen aan leerlingen en docenten en ontdek wat jij belangrijk vindt.

ONS NIEUWE GEBOUW

Het Stedelijk College Eindhoven aan de Henegouwenlaan is een moderne en open school in een prachtig nieuw gebouw. De lokalen zijn groot en hoog en er komt veel licht naar binnen. We zijn natuurlijk supertrots op onze nieuwe school, omdat je in een mooie en lichte omgeving nog beter kunt leren. Het hele gebouw is energie . Dit komt onder andere door zonnepanelen en een warmtebron.

EXCELLENTE SCHOOL

Wij zijn een ‘excellente’ school. Deze titelkregen we onder andere vanwege onze persoonlijke leerlingbegeleiding op maat. Op onze school kun je jezelf ontwikkelen en kun je groeien!

KIES VOOR TWEETALIG ONDERWIJS

Bij ons kun je vwo, havo én mavo in het Engels volgen. Als je het leuk vindt om in 30% van onze lessen Engels te spreken, past dit misschien wel bij jou. Het geeft niet als je Engels nog niet zo goed is, want dat leer je vanzelf op het Stedelijk. We besteden veel aandacht aan andere landen en culturen, zodat je in de onderbouw goed voorbereid met ons op reis gaat.

VWO-WON

Op het vwo maak je een keuze tussen vwo-WON of de tweetalige vwo. Maar wat is WON eigenlijk? WON staat voor ‘Wetenschapsoriëntatie Nederland’. Het doel is om vwo-leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een wetenschappelijke studie. Door WON kom je erachter of ‘de wetenschap’ iets voor je is.  Je leert observeren, vragen stellen, experimenteren en je ontdekkingen vastleggen.

Internationalisering

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Je vindt het dan ook terug in het lesprogramma met verschillende activiteiten. Zo zijn er uitwisselingen met andere scholen uit de hele wereld. En ook internationale projecten en stages in het buitenland. Na jouw afstuderen helpen we je graag met een studie in het buitenland.