LOCATIE HENEGOUWENLAAN

JOUW WEG

Bij ons maak je eerst de keuze of je tweetalig of regulier onderwijs gaat volgen. Beide zijn prima, dus kies wat bij jou past! Kies met je hoofd, maar ook met je hart. Stel op de Open Dag veel vragen aan leerlingen en docenten en ontdek wat jij belangrijk vindt.

ONS GEBOUW

Het gebouw van het Stedelijk College Eindhoven aan de Henegouwenlaan is modern, open en transparant. Het is zo ontworpen omdat je in een mooie en lichte omgeving nóg beter inspiratie kunt opdoen en je veel beter kunt leren. Daarnaast is het hele gebouw energieneutraal . Dit komt onder andere door zonnepanelen en een warmtebron.

Je eigen Leercoach 

Op onze school heb je je eigen leercoach. Aan je leercoach kun je alle vragen stellen over je vakken, je cijfers, je planning en natuurlijk het schoolfeest. Zo leer je plannen, je leert leren en je viert samen jouw succesen! De leercoach en je ouder(s)/verzorger(s) houden ook goed contact, dat vinden we belangrijk.

KIES VOOR TWEETALIG ONDERWIJS

Bij ons kun je vwo, havo én mavo in het Engels volgen. Als je het leuk vindt om in minimaal 30% van onze lessen Engels te spreken, past dit misschien wel bij jou. Het geeft niet als je Engels nog niet zo goed is, want dat leer je vanzelf op het Stedelijk. Bij de tweetalige opleidingen besteden we naast het leren van deze taal ook veel aandacht aan andere landen en culturen.

SPORT

Sporten is bij ons een unieke en fantastische beleving. Je mag zelf meebeslissen welke manier van sporten bij jou past, zodat bewegen altijd leuk is! De sporthal heeft een vloer met ledverlichting, daardoor zijn er vaste patronen maar ook dynamische lijnen. Met één druk op de knop kunnen de lijnen voor speelvelden aan- en uitgezet worden. Ook is er een ninja wall en een klimmuur. Via een glazen wand kun je naar het beweegpark buiten waar je onder meer kunt bootcampen, beachvolleyballen, hardlopen of voetballen in een pannakooi. Let op: onze sportdocenten zijn ook nog eens superleuk!

Internationalisering

Internationalisering is een belangrijk onderdeel van ons onderwijs. Je vindt het dan ook terug in het lesprogramma met verschillende activiteiten. Zo zijn er uitwisselingen met andere scholen uit de hele wereld. Daarnaast zijn er ook internationale projecten en stages in het buitenland. Na jouw afstuderen helpen we je graag met een studie in het buitenland.

DE CAMPUS

De Campus is onze nieuwste onderwijsvorm, waar leerlingen thematisch en zelfstandigwerken. Verschillende niveaus vormen samen een klas en werken met een eigen leercoach en inspiratie docenten. Voor leerlingen staat kennis op doen  en persoonlijke groei centraal.  We werken niet met cijfers en toetsen, maar we volgen de ontwikkeling van een leerling zodat deze op een eigen tempo kan groeien.