Onze school is prachtig gelegen op de Kempen Campus in Veldhoven. Iedere leerling heeft een eigen gebouw als uitvalsbasis. Alle eerstejaars leerlingen starten in één gebouw. Dat is fijn want dat voelt veilig en vertrouwd. Zo heb je de voordelen en faciliteiten van een grote school maar ervaar je de gemoedelijke sfeer van een kleine school.

TweeJARIGE BRUGKLASSEN

Bij ons zijn alle brugklassen tweejarig. Zo krijg je ruim de tijd om te wennen en te kijken welk niveau het beste bij jou past. Er is een vmbo basis/kader, een mavo/havo en een havo/vwo brugklas. In deze klassen wordt op beide niveaus les gegeven. Heb je wat extra uitleg nodig? Dan krijg je die. Juist toe aan wat extra uitdaging? Dan zorgt de docent voor verdiepingsstof.

JE LEERT NIET ALLEEN ÍN DE SCHOOL, MAAR OOK ERBUITEN

Je gaat regelmatig op pad om wat je op school leert te koppelen aan de wereld om je heen. We werken hiervoor samen met diverse bedrijven en organisaties uit Veldhoven en omgeving. Ook organiseren we verschillende buitenlandse activiteiten. Zoals een reis met bedrijfsbezoeken naar Duitsland of een culturele bestemming binnen Europa.

TWEETALIG ONDERWIJS

Bij de opleidingen havo en vwo kun je kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO). Je volgt dan vanaf de brugklas meer dan de helft van alle vakken in het Engels. Daarnaast maak je intensief kennis met andere culturen en omgangsvormen.

ALLE MOGELIJKHEDEN OP ÉÉN PLEK

Op het Sondervick College hebben we schitterende praktijkpleinen. Er is een techniekplein, een bouwplein waar leerlingen zelf een huis bouwen en een keuken, kapsalon en schoonheidssalon. Ook hebben we een wetenschapsplein en er zijn hele gave sportfaciliteiten. En weet je wat ook zo fijn is? Als je wilt overstappen of doorstromen naar een ander niveau dan hoef je niet naar een andere school. Je blijft gewoon in je vertrouwde omgeving, bij je vrienden op dezelfde school.