Zuidoost, the place to be

We leven in een dynamische tijd, Amsterdam is volop in ontwikkeling. Dat geldt zeker ook voor Amsterdam-Zuidoost. Het stadsdeel is booming en bruist van energie. Een bloeiend bedrijfsleven, wetenschap, kunst, media, design, health care... allemaal op steenworp afstand van de school. We hebben nauwe contacten met bedrijven en instellingen in Zuidoost en gaan die de komende jaren verder verdiepen en uitbreiden.

INTERNATIONALISERING (tto) EN technasium

De maatschappij verandert snel. Naast het aanleren van kennis, wordt van jongeren ook verwacht dat zij over bepaalde vaardigheden beschikken, zoals goed kunnen samenwerken, presenteren en reflecteren op het eigen werk en gedrag.  De latere studie- en werkomgeving van leerlingen is veelal sterk internationaal geori├źnteerd. Leerlingen, ouders, vervolgopleidingen en latere werkgevers stellen dan ook andere eisen aan scholen dan vroeger. Onze school gaat volop mee met deze nieuwe dynamiek.

Internationalisering (tweetalig onderwijs, afgekort tto) en Technasium zijn de twee belangrijkste profielen van de school. 

Naast een opleiding mavo en havo, biedt het Ir. Lely Lyceum ook atheneum en gymnasium. Niet alleen de basisvaardigheden worden aangeleerd, maar ook de hedendaagse skills worden ontwikkeld, oftewel tweetaligheid, wetenschapsori├źntatie, sport, je eigen grenzen verleggen en je ongekende talenten ontwikkelen.

Onze sterke punten

We zijn een veilige school
Onze leerlingen geven de school een 9 voor sociale veiligheid. We kennen een grote sociale controle. Onze pedagogische medewerkers zorgen voor een prettige, rustige en veilige sfeer op school.

We dagen je uit om door te stromen naar een hoger niveau
Je komt pas aan presteren toe, als je daarvoor de kans krijgt. Op het Ir. Lely Lyceum krijg je die: door de persoonlijke aandacht maken wij het je mogelijk om door te stromen van mavo naar havo en van havo naar atheneum of gymnasium. We behalen hier al jaren een bovengemiddeld goed resultaat in.

Internationalisering en Technasium
We zijn een officieel erkende TTO (tweetalig onderwijs) Global Citizen School en Technasium school. Uniek in Zuidoost, en in Amsterdam zijn er maar een handjevol scholen die zich TTO en/of Technasium mogen noemen. Met onze 46 nationaliteiten is onze school een ├ęchte internationale gemeenschap. 

Empowerment door (buitenschoolse) activiteiten
Samen met jou vergroten wij je zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en positief zelfbeeld. Dat noemen we: Empowerment. We gaan met jou op zoek naar de kracht en overtuiging om dingen te doen die je nog niet eerder deed. We stimuleren je om te laten zien wat je kunt bij een van onze (buitenschoolse) activiteiten. Geef je talent alle kans!

Modern Gymnasium in Amsterdam-Zuidoost
Op het gymnasium volg je een bijzondere opleiding. Naast alle vakken op het vwo bestudeer je de taal en cultuur van de oude Grieken en Romeinen. Het zijn de pioniers van onze democratie, bouwkunst, literatuur, filosofie en theater. Je zult ontdekken dat onze samenleving in die klassieke cultuur haar oorsprong vindt. Dit ga je ook met eigen ogen zien door onze culturele reizen naar Tongeren en Rome. Als jongste Gymnasium van de stad geeft het Ir. Lely Lyceum een eigentijdse invulling geven aan de klassieke traditie. Het Ir. Lely Lyceum heeft een inhoudelijke samenwerking met het Vossius Gymnasium.