Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo, tweejarige mavo/havo brugklas en havo. Daarnaast biedt de school veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen. Het accent in ons onderwijs ligt sterk op begeleiding, met veel aandacht voor individualiteit. Ons onderwijs krijgt vorm vanuit waarden als verdraagzaamheid, respect, vrijheid en vertrouwen.

MAVO, TWEEJARIGE MAVO/HAVO-BRUGKLAS EN HAVO

Op de mavo is er veel aandacht voor loopbaanontwikkeling en –begeleiding. De mavo bereidt je voor op het MBO of de doorstroom naar de havo. De havo bereidt je voor op het HBO of de doorstroom naar het vwo. Binnen de tweejarige mavo/havo brugklas gaan we samen met je op zoek naar de richting die het beste bij je past. Maatwerk is erg belangrijk. Iedere leerling is immers anders. Door in te spelen op jouw behoeftes en belevingswereld, proberen wij het onderwijs voor jou zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Technasium en technologie

De wereld van bèta en techniek is meer dan witte jassen en schroevendraaiers. Op het Technasium op de havo van de Philips van Horne maak je, door het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), kennis met de verschillende bèta-werelden. Je leert kennis meteen in de praktijk toe te passen. Op de mavo laat het vak Technologie je op een praktische manier kennismaken met de techniek in alle sectoren. In samenspraak met Gildeopleidingen (MBO) en op verzoek van het bedrijfsleven, is de school zelfs gestart met een unieke technologie opleiding: de Technologieroute.   

Dienstverlening en Producten

Vanaf het derde leerjaar van de mavo volg je het vak Dienstverlening en Producten samen met een keuzevak. We bieden de volgende keuzevakken aan: Care & Wellness, Economie & Ondernemen, Multimedia & Design en Techniek & Productontwikkeling. De lessen Dienstverlening en Producten en de keuzevakken zijn vooral gericht op de praktijk en geven je een goede voorbereiding op een vervolgopleiding in het MBO. 

Tweetalig Onderwijs

Onderwijs volgen in twee talen? Dan is het Tweetalig Onderwijs misschien iets voor jou! Leerlingen van het Tweetalig Onderwijs krijgen in de onderbouw meer dan de helft van de lessen in het Engels. Hierdoor leer je de taal snel en goed. Tweetalig onderwijs betekent ook veel aandacht voor internationalisering. In de lessen zelf, maar ook door samen te werken met leerlingen in andere landen. 

Topsport

Studie en topsport combineren? Dat kan met de topsportfaciliteiten van de Philips van Horne. De school is een Topsport Talentschool die topsporters begeleidt in het combineren van hun studie met topsport. Welke faciliteiten je krijgt, hangt af van wat jij als sporter nodig hebt. 

Kunst en Cultuur

De Philips van Horne is een muzikale en kunstzinnige school. Je hebt vast wel eens gehoord van bijvoorbeeld het Van Horne Muziekgala, Van Horne Pop en Van Horne Unplugged. Als je later verder wilt in de muziek, dan past Musicline of onze Vooropleiding Conservatorium (VoCo) vast bij jou. Vind je het leuk om te tekenen, schilderen, met mode bezig te zijn of te acteren? De Philips is een creatieve school die creatievelingen zoals jij weet te stimuleren en inspireren. 

Koers Onderwijs

Ben jij iemand die graag de ruimte krijgt om de dingen te doen die je graag wilt doen? Die graag zelf bepaalt op welke manier je over een onderwerp wilt leren? Dan is Koers iets voor jou! Het LVO Weert biedt deze vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum, waarbij je zelf richting geeft aan en eigenaar bent van je eigen leerproces. Benieuwd? Kijk dan op www.koersweert.nl.