Op de Philips van Horne kun je terecht voor mavo en havo. Daarnaast biedt de school je veel uitdagingen om jouw talenten te ontdekken en ontwikkelen. Het eerste en tweede leerjaar zitten alle leerlingen in een tweejarige heterogene brugklas. Gedurende deze twee schooljaren heb je de kans om te laten zien welk niveau het best passend is voor jou. Aan het einde van leerjaar 2 word je bevorderd naar mavo 3 of havo 3. Iedere leerling volgt in principe twee jaar de heterogene brugperiode. Enige uitzondering hierop zijn de leerlingen die na overleg aan het einde van leerjaar 1 besluiten dat ze willen doorstromen naar de mavo. Deze leerlingen krijgen een theoretische verlichting (geen Frans meer) en volgen hiervoor in de plaats dienstverlening en producten (DVPR).

TWEEJARIGE heterogene brugklas

In de tweejarige heterogene brugklas wordt gewerkt met een gedifferentieerd onderwijsaanbod, zodat er voor iedere individuele leerling en ieder vak voldoende uitdaging geboden kan worden. Stroom je na het tweede jaar door naar de mavo, dan word je voorbereid op een doorstroom naar het MBO of naar de havo. Op de mavo is er veel aandacht voor loopbaanontwikkeling en –begeleiding. De havo bereidt je voor op het HBO of de doorstroom naar het vwo.

technologie

De wereld van bèta en techniek is meer dan witte jassen en schroevendraaiers. Technologie speelt in het leven van alledag een steeds grotere rol. Creatieve geesten, onderzoekers, avonturiers, vernieuwende denkers en ontwerpers, binnen de technologie is er voor iedereen iets te vinden. Het vak technologie dat in leerjaar 1 en 2 wordt aangeboden in de heterogene brugklas, laat je op een praktische manier kennismaken met de verschillende bèta-werelden.  

Dienstverlening en Producten

Vanaf het derde leerjaar van de mavo volg je het vak Dienstverlening en Producten samen met een keuzevak. We bieden de volgende keuzevakken aan: Care & Wellness, Economie & Ondernemen, Multimedia & Design en Techniek & Productontwikkeling. De lessen Dienstverlening en Producten en de keuzevakken zijn vooral gericht op de praktijk en geven je een goede voorbereiding op een vervolgopleiding in het MBO. 

Topsport

Studie en topsport combineren? Dat kan met de topsportfaciliteiten van de Philips van Horne. De school is een Topsport Talentschool die topsporters begeleidt in het combineren van hun studie met topsport. Welke faciliteiten je krijgt, hangt af van wat jij als sporter nodig hebt.

Kunst en Cultuur

De Philips van Horne is een muzikale en kunstzinnige school. Je hebt vast wel eens gehoord van bijvoorbeeld het Muziekgala, Van Horne Pop en Van Horne Unplugged. Vind je het leuk om te tekenen, schilderen, met mode bezig te zijn of te acteren? De Philips is een creatieve school die creatievelingen zoals jij weet te stimuleren en inspireren.