VMBO/BB/KB/GL/TL PROFIELEN

  • Zorg & Welzijn
  • Dienstverlening & Producten

SAMEN

Schans is een school waar docenten en medewerkers positief naar je kijken. En omdat onze school niet al te groot is, leer je docenten en leerlingen snel kennen. Samen met jou gaan wij op zoek naar jouw talenten; waar ben je goed in en waar kun je in groeien? Wij geven jou ruimte om zelf keuzes te maken in wat je wilt leren en hoe je dat wilt doen in de uren talenttijd. Samen met je mentor/coach bespreek je regelmatig hoe het gaat met je cijfers, of je een niveau hoger aan kunt en wat een goede vervolgstap kan zijn voor jouw ontwikkeling.

PRAKTISCH

Leren doe je niet alleen uit boeken. Juist door bezig te zijn met opdrachten binnen en buiten de school leer je veel nieuwe vaardigheden. Leren door te doen noemen wij dat. We laten je veel beroepen zien zodat duidelijk wordt wat het beste bij jou past. We geven dit vorm door in het onderwijsprogramma in alle leerjaren tijd vrij te maken voor stage. Je gaat in én buiten school ontdekken waar je goed in bent en wat je kunt. Als je bij ons met een diploma de school verlaat, dan weet je wie je bent, wat je kunt en wat je nodig hebt om verder te komen in het leven.

PLEZIER IN LEREN

Bij Schans willen we je laten ervaren dat leren leuk is. Dit geven we vorm op basis van drie belangrijke uitgangspunten:

  • Leren gaat het beste wanneer je dit samen doet;
  • Leren is het leukst wanneer je iets te kiezen hebt;
  • Leren is belangrijk wanneer de leerstof er echt toe doet.

Leren bij Schans: een onvergetelijke periode in je leven, waar je je hele leven plezier van hebt.

GEZELLIG

Leerlingen vinden het erg gezellig bij Schans. Dat vinden wij ook belangrijk! Een school is én een plaats om met plezier te leren én een plek om het fijn te hebben met elkaar.