De Waerdenborch (locatie Holten) is een openbare school voor vmbo, havo en vwo. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, maar ook dat we iedereen even veel kansen geven en gelijk behandelen. Wij geloven in jouw talent en we willen je dan ook graag stimuleren om deze te tonen. Laat maar zien wat je kunt! Durf het podium te pakken. Wij zorgen voor een veilige omgeving waarin jij je prettig voelt om je kwaliteiten te ontdekken. The sky is the limit bij De Waerdenborch! 


  • Laat zien wat je kunt! Jij wilt jouw diploma graag zonder omwegen behalen, het liefst op jouw eigen tempo. Verloopt jouw ontwikkeling wat sneller? Dan volgen wij die graag, maar ook als het wat moeizamer gaat, helpen wij je op weg. 
  • Jij doet ertoe! In de tijd dat je bij ons bent, ontwikkel jij je ook sociaal en emotioneel. Dat jij als zelfstandig individu met een eigen mening, zelfinzicht en doel voor ogen onze school verlaat, dat is voor ons minstens zo belangrijk als kennis opdoen. 
  • Samen aan het stuur! Niet iedereen is hetzelfde, gelukkig maar! We hebben aandacht voor jou als mens, jouw behoeften, in je leerproces en in het leven daaromheen. 
  • We leren overal! Leren doe je niet alleen in de schoolbanken. We zoeken daarom bewust naar leeractiviteiten in de 'echte wereld'. 
  • Samen maken we de school! Samen maken we De Waerdenborch. Jij als leerling en onze docenten. We zijn individueel en gezamenlijk verantwoordelijk voor een goede sfeer waar iedereen zich welkom voelt. 

RUIMTE VOOR JOUW TALENT

Talent geven we bij De Waerdenborch graag een podium. We doen dat op verschillende manieren. Zo werken we met talentstromen, zoals techniek, sport, ondernemen, kunst en cultuur en Technasium, zodat jij kunt ontdekken waar je passie ligt en je je hierin verder kunt ontwikkelen. Ook kun je meedingen naar de Talent Ondersteunings Prijs, een geldbedrag, of meedoen aan een van de Olympiades, een wedstrijd in een bepaald schoolvak. 

MEER DAN ALLEEN LES

Onze school bruist. Er is zo veel te beleven! Wil je jouw Engels perfectioneren? Doe mee met Cambridge Engels. Vwo+ en Wetenschapsoriëntatie zorgen ervoor dat jij nog beter bent voorbereid op je vervolgstudie. Handig! Boeit techniek jou? Dankzij Sterk Techniek Onderwijs ontdek jij dat techniek overal om je heen is, krijg jij feeling met technische snufjes en ontdek je of techniek en jij een goede match zijn! Werkweken, activiteitenweken, workshops, excursies, bedrijfsbezoeken, leerlingenbands... je vindt het bij De Waerdenborch! 

GA ERVOOR! 

Natuurlijk hopen we jou als leerling bij De Waerdenborch terug te zien, maar we hopen vooral dat jij de keuze maakt die het best bij jou past. Kijk naar onze video's op mijnwaerdenborch.nl en bezoek onze open dag om de sfeer te proeven. Vaak krijg je tijdens zo’n bezoek zoveel indrukken tegelijk dat je vergeet om alles te vragen wat je wilde vragen. Of dat je het even moet laten bezinken. Dat is helemaal niet erg, want je mag ons ook na die tijd bellen of mailen. We helpen je graag verder!

WERKEN MET DE LAPTOP

Op De Waerdenborch vinden we afwisseling belangrijk. Daarmee zorgen we niet alleen dat het leren beter gaat, maar ook dat je het leuker vindt. In je boek lees je de stof door en op je laptop maak je digitale oefeningen op jouw niveau of bekijk je een instructievideo over de les. 

Check alle handige info en leuke video's op onze speciale groep 8-website!

www.mijnwaerdenborch.nl/holten