Waarom past De Goudse Waarden bij jou?

Ten eerste…een splinternieuw schoolgebouw.
Er staat een splinternieuw schoolgebouw aan de Heemskerkstaat in Gouda. Helemaal afgestemd op het onderwijs dat jij nodig hebt. In dit gebouw vind je mavo, havo en vwo (met tweetalig onderwijs). 

Ons nieuwe schoolgebouw heeft veel ruimte en mooi ingerichte lokalen. Je zult je er snel thuis voelen. Met mooi weer zijn er heerlijke plekjes op het buitenterrein of op de brede toegangstrappen. Op alle verdiepingen zijn zelfstudieplekken en ruimtes om samen aan projecten te werken. Verder is er een groot atelier, een ruim muzieklokaal met eigen geluidsstudio’s, een collegezaal, een modern BiNaS lab en moderne sportzalen. Van de aula is er met moderne technieken eenvoudig een theaterzaal te maken. 

Ten tweede…NXT 
Wanneer je een mavo-, havo- of vwo-opleiding doet op De Goudse Waarden, dan sluit je de week op een bijzondere manier af met het NXT-programma. Je werkt iedere vrijdag aan jouw eigen projecten en activiteiten. Bijvoorbeeld over techniek, kunst of sport, hout bewerken, en nog veel meer. Je maakt met alles kennis en jij geeft aan waar je verder in wilt groeien. Het is tenslotte jouw toekomst. 

En ten derde...de fijne sfeer!  
Op De Goudse Waarden zorgen we dat je je snel thuis voelt. Niet alleen op het brugklaskamp, de muziekavonden, de feesten en de reizen, maar vooral in de lessen en de pauzes. Op De Goudse Waarden hoor je er helemaal bij. 

Juist als christelijke school willen we voor iedereen een welkome school zijn. Ook zie je onze christelijke identiteit terug in onze dagopeningen, vieringen en goede doelen-acties. 

Mavo/Havo 

Met een mavo/havo-advies start je in de mavo/havo-brugklas. Je krijgt les op twee niveaus. Aan het eind van de brugklas stroom je door naar de mavo-klas of naar de havo-klas. Het is maar net wat er bij jou het beste past. De mavo duurt 4 jaar en de havo 5 jaar. Op onze mavo volg je het Praktijkgerichte Programma. Je gaat samen met anderen praktische opdrachten in de techniek of de zorg uitvoeren of oplossen. Jullie hulp wordt ingeschakeld door bedrijven en instellingen uit de omgeving. Je zult hiervoor ook regelmatig gebruik maken van onze mooie praktijkruimtes voor techniek en zorg&welzijn.

Vwo: atheneum en gymnasium

Wat is het verschil?
Er is geen niveauverschil tussen atheneum en gymnasium.
In de atheneum/gymnasiumklas maak je kennis met Latijn en Grieks en het leven van de Romeinen en Grieken. Je duikt dan in de wereld van de spannende Griekse verhalen en gaat teksten vertalen die een Romein meer dan 2000 jaar geleden heeft opgeschreven. Hoe stoer is dat! Kies je daar niet voor, dan ga je zonder Grieks en Latijn verder op het atheneum.

Tweetalig onderwijs (TTO)

Wil jij straks met je diploma de wijde wereld in? Dan is tweetalig onderwijs iets voor jou en dan moet je zéker naar De Goudse Waarden komen. We zijn namelijk de enige school in Gouda die Higher Level IB aanbiedt. De term IB (internationaal baccalaureaat) staat voor een internationaal onderwijsprogramma dat jou voorbereidt op de universiteit. Met een IB-diploma kun je vrijwel overal in de wereld terecht voor een universitaire studie. Tweetalig Onderwijs kun je kiezen op de havo, het atheneum of het gymnasium.