DRIE PIJLERS


Praktijkgericht

'We krijgen veel praktijkuren om lekker te werken...'

Ondernemende leerling
'We leren om een hindernis te nemen.'

Kleinschalig

'Een leraar kent je hier echt.'

Het praktijkgerichte is erg onderscheidend. Vanaf de eerste schooldag staat het vak horeca, bakkerij en recreatie (HBR) op het rooster. De leerlingen staan in vakkleding in een modern en volledig ingericht lokaal waar koken, bakken, serveren en recreatie aan de orde komen. Het begint in leerjaar 1 met eenvoudige technieken. De leerling mag met de handen aan de slag. Kneden, uitrollen, kloppen, roeren, snijden, vormen en organiseren. Die technieken worden steeds verder uitgewerkt. Ook hygiƫne krijgt veel aandacht in een doorlopend programma. Uiteindelijk kookt de leerling voor gasten, serveert in ons restaurant, maakt producten (van maaltijden tot broodjes, gebak en bonbons) voor onze schoolwinkel of organiseert een leuke of sportieve activiteit.
Vmbo De Rooi Pannen brengt leren in praktijk.

AANMELDING LEERLINGEN 

De aanmeldingsweek voor leerlingen voor leerjaar 1 en voor leerlingen die uitstromen  van 't Antoon en EOA  is van 7 t/m 11 maart 2022. Ouders kunnen hun kind aanmelden via een  digitaal of schriftelijk aanmeldformulier. Raadpleeg voor verdere informatie de website: https://www.derooipannen.nl/opleidingen-en-inschrijven/vmbo-eindhoven/informatie-aanmelden

In de eerste klas kan een leerling geplaatst worden in:

  • een klas met de Basisberoepsgerichte leerweg
  • een klas met de Kaderberoepsgerichte leerweg
  • een klas met de Gemengde en Theoretische Leerweg

Aan het einde van leerjaar 2 wordt gekeken op welk niveau de leerling uiteindelijk examen gaat doen.
Aanmelden voor leerjaar 2 en 3 voor reguliere leerlingen vindt plaats op 24 en 25 mei 2022.

Voor een zorgvuldige plaatsing worden naast het aanmeldingsgesprek ook de testgegevens en het advies uit het onderwijskundig rapport van de basisschool gebruikt. 

SPECIAAL

In alle leerwegen worden via het OPP (onderwijsperspectief ) speciale afspraken gemaakt voor eventuele begeleiding.
In de gemengde en theoretische leerweg wordt een extra theorievak aangeboden waarin ook examen wordt gedaan. Zo kan een leerling ook het diploma theoretische leerweg behalen.