Ben jij klaar voor een uitdaging? Op Het College maak je kennis met de wereld van de wetenschap. Bijvoorbeeld via het Technasium op het atheneum of door het vak wetenschapsoriëntatie op het gymnasium. Door dingen te doen en te ervaren leer je het beste. We zorgen daarom voor veel ‘levensechte’ lessen. Daarnaast biedt de school de leerlingen veel extra uitdagingen om je talenten te ontdekken en ontwikkelen.

technasium

Maak jij graag kennis met de fascinerende wereld van onderzoek en technologie? Dat kan met het Technasium op het atheneum. Je gaat als fictieve onderzoeker bij de opdrachtgever op onderzoek uit. Dankzij het Technasium maak je kennis met beroepen als bouwkundige, laborant en industrieel ontwerper. Bij elk project neem je een kijkje in de wereld om je heen. Alle atheneumleerlingen volgen het eerste leerjaar het vak ‘Onderzoeken en Ontwerpen’.

kunst en cultuur

Misschien ligt jouw passie meer bij muziek, dans, kunst en theater. Dan kun je als atheneumleerling op Het College kiezen voor de kunststroom. Hier maak je kennis met de interessante wereld van kunst en cultuur. Je volgt workshops, hebt kunst & cultuurdagen en krijgt de kans om daadwerkelijk voor publiek op te treden. Een echte buitenkans voor creatievelingen! Alle atheneumleerlingen volgen het eerste leerjaar ‘Kunst en Cultuur’. Na het eerste leerjaar kies je voor Kunst & Cultuur óf het Technasium.

gymnasium

Op het gymnasium volg je de vakken Latijn en Grieks en daarnaast nemen we je mee naar de wondere wereld van kunst, cultuur en wetenschap uit de Klassieke Oudheid.  Op het gymnasium volg je bovendien het vak ‘wetenschapsoriëntatie’. Hier onderzoek je als een echte wetenschapper je eigen vragen op het gebied van natuur-, gedrags- , taal- en cultuurwetenschappen. Ben jij nieuwsgierig? Dan beschik je al over de belangrijkste eigenschap van een jonge wetenschapper. 

Tweetalig Onderwijs

Tweetalig Onderwijs betekent dat je de helft van de vakken in een andere taal volgt. Op Het College is dat Engels. Op deze manier leer je vloeiend Engels spreken en begrijpen. Tweetalig onderwijs gaat echter verder dan het leren van de Engelse taal. Je legt internationale contacten tijdens language and culture trips en exchange programs. Zo word je optimaal voorbereid op de internationale samenleving. Zowel atheneum- als gymnasiumleerlingen kunnen voor het Tweetalig Onderwijs kiezen. 

Topsport

Droom je wel eens van een sportcarrière? Dat kan met de topsportfaciliteiten van Het College Weert. De school is een Topsport Talentschool die topsporters begeleidt in het combineren van hun studie met topsport. Welke faciliteiten je krijgt, hangt af van wat jij als sporter nodig hebt. 

Begaafdheidsprofiel

Het College Weert is een begaafdheidsprofielschool. Dat betekent dat we uitdaging en begeleiding bieden aan (hoog)begaafde leerlingen. Je oefent voor een belangrijk deel invloed uit op je eigen schoolloopbaan. Je kunt de diepte in gaan, daar waar jij het interessant vindt. Niet alleen (hoog)begaafde leerlingen doen dat, maar ook leerlingen die goed zijn in bijvoorbeeld sport, een taal of muziek. 

Koers Onderwijs

Ben jij iemand die graag de ruimte krijgt om de dingen te doen die je graag wilt doen? Die graag zelf bepaalt op welke manier je over een onderwerp wilt leren? Dan is Koers iets voor jou! Het College huisvest deze vorm van onderwijs voor de onderbouw mavo, havo en atheneum, waarbij je zelf richting geeft aan en eigenaar bent van je eigen leerproces. Benieuwd? Kijk dan op www.koersweert.nl.