Het hart van onze school

Bij BC Broekhin sluiten we zoveel mogelijk aan bij wat jij nodig hebt om je op school thuis te voelen. Samen gaan we op zoek naar wat jij kan en wil. We ondersteunen je als dat nodig is en dagen uit waar dat kan. Die zorg en aandacht zit in het DNA van onze school. We starten daarom elk schooljaar met een startweek. Zo leren we jou en je klasgenoten eerst écht kennen. Overhoringen, proefwerken en examens? Daar denken we later pas aan. En ook dan blijven we natuurlijk met jou en je ouders / verzorgers in gesprek over kansen en mogelijkheden.

Kansklassen

Op onze school noemen we de brugklassen kansklassen. Iedereen is immers anders en iedereen leert anders. In het eerste jaar kijken we dus samen naar waar jouw kansen liggen. Gaandeweg het jaar kiezen we samen de beste route. We bieden de volgende kansklassen aan:

  • vmbo PLUS / havo
  • havo / vwo
  • Nederlandstalig gymnasium
  • tto-atheneum
  • tto-gymnasium
  • Vrijeschool

Vmbo-t plus

Bij het vmbo-t PLUS bieden we jou extra kansen. Zo doe je examen in 7 vakken, in plaats van 6. Daardoor sluit ons vmbo-t PLUS goed aan op de havo. En omdat we intensief samenwerken met het mbo, krijg je ook daar volop (keuze)kansen. Daarnaast kun je deelnemen aan internationaal erkende examens in Engels (Anglia) en Duits (Goethe). Kies je dus voor ons vmbo, dan kies je voor een échte PLUS!

Havo

Ben je nieuwsgierig, creatief en ondernemend? Wil je ontdekken, onderzoeken en samen oplossingen zoeken? Dan ben jij welkom op onze havo!

 Praktijk havo: Greater Skills
Wil je 1 dag per week praktisch en projectmatig onderwijs volgen? Kies dan voor onze praktijk havo. We leggen verbindingen tussen allerlei vakken, organisaties en hbo-opleidingen in de regio. Zo ontdek je waar jouw talenten en interesses liggen, en ontwikkel je belangrijke vaardigheden die handig zijn in het hbo.

vwo

Ons vwo daagt je uit om meer vragen te stellen dan antwoorden te geven en moedigt je aan om zélf over zaken na te denken. Durf jij een extra uitdaging aan te gaan? Dan kun je kiezen voor:

Tweetalig onderwijs (tto)
Bij tto leer je uitstekend Engels spreken en schrijven. In de bovenbouw kun je kiezen voor het lnternational Baccalaureate (IB), waarmee je je vaardigheden in de Engelse taal en cultuur verder kunt versterken.
 
Gymnasium 
Ben je geïnteresseerd in de Griekse en Latijnse taal en de klassieke cultuur? Dan is ons gymnasium (Nederlandstalig of tweetalig) iets voor jou!

vrijeschool

Op de vrijeschoolafdeling vinden we creativiteit en persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Volgens ons leer je niet alleen door met het hoofd bezig te zijn, maar ook door met je handen te werken en met je hart te leren. Je krijgt daarom bij ons alle gebruikelijke vakken, maar soms wel in een andere volgorde en altijd op een andere manier. Zo zit je bijvoorbeeld de eerste drie jaar met vmbo-tl-, havo- en vwo- leerlingen in één klas. Je kunt op deze manier onderzoeken welk niveau het beste bij je past én je kunt veel van elkaar leren.

Ondersteuning

Heb je even meer (tijdelijke) ondersteuning nodig om succesvol de school te doorlopen? Dan kun je altijd terecht bij je mentor. Deze zal samen met jou en je ouders bekijken wat we (samen met ons ondersteuningsteam) extra voor je kunnen betekenen. Daarnaast zijn sommige docenten opgeleid tot trajectcoach. Zij kunnen je begeleiden bij schoolvakken, maar ook bij algemene studievaardigheden. Zo hebben we zorg voor iedere leerling!