Voel je (snel) thuis!

Wanneer je van groep 8 naar de middelbare school gaat, verandert er best veel. Maar geen zorgen: wij helpen je bij elke stap. Zo kom je voor de zomervakantie al met ons kennismaken. Je ziet dan bij wie je in de klas zit en wie je mentor wordt. Het schooljaar starten we met leuke activiteiten zodat je iedereen goed leert kennen. Daarna staat de mentor altijd voor je klaar om de school beter te leren kennen.  

Groeien in het groen

Onze school ligt in een mooie bosrijke omgeving. En wist je dat de rivier de Roer vlak langs onze sportvelden stroomt? Best bijzonder! De leerlingen uit de omgeving Herten en Linne kunnen op weg naar school gebruikmaken van het veilige fietspad door het Roerdal. En ook vanuit de andere dorpen in de omgeving en de stad is de school goed bereikbaar.

Je hebt vast al gehoord dat we nieuwe schoolgebouwen krijgen. Daar hebben we lang naar uitgekeken. Gelukkig hebben we een groot schoolterrein en kunnen de lessen dus gewoon doorgaan. Zo merk jij niet teveel van de bouw. Sterker nog: grote kans dat we er leerzame projecten aan koppelen!

ID+: ontdek en ontwikkel je identiteit

Uniek voor onze school is het vak id+. Dat volg je in de hele onderbouw. Bij dit vak werk je samen met andere leerlingen aan leuke projecten met als thema’s bèta, cultuur en bewegen. We werken hiervoor samen met het bedrijfsleven, culturele instellingen en hoger onderwijs. Je leert o.a. je eigen kwaliteiten kennen, organiseren, creatieve oplossingen bedenken en jezelf presenteren. Je voegt op deze manier een dikke plus toe aan je ID. 

Een iPad voor elke brugklasser

In de brugklas krijg je een iPad in bruikleen. We vinden het namelijk belangrijk dat je vaardigheden ontwikkelt om goed om te gaan met moderne technologie. En het geeft de leraren de mogelijkheid om meer afwisseling te brengen in de lessen. De iPad wordt dus naast de lesmethodes en boeken gebruikt. Wel zo interessant!

SWITCH-uren

Iedere leerling is anders. En dus heeft iedereen ook andere uitdagingen nodig. Daarom hebben wij SWITCH-uren. Twee keer per week kun jij tijdens deze momenten (in overleg met je mentor) kiezen wat je gaat doen. Heb je bijvoorbeeld hulp bij een bepaald vak nodig, volg je graag een training tegen faalangst of leer je liever schaken? Je kunt er ook voor kiezen om verrijkingslessen te volgen of aan groepsopdrachten te werken. Eén periode besteden we in ieder geval meer aandacht aan burgerschap. Je leert dan meer over de samenleving.

Steuntje in de rug

Wij besteden op school veel aandacht aan leren leren. Maar ook als je andere hulp of ondersteuning nodig hebt, zit je bij ons goed. Ons zorgteam biedt iverse mogelijkheden. Zo begeleidt ons eigen Taalteam leerlingen met dyslexie, en zijn er elke week medewerkers van o.a. het Centrum voor Jeugd en Gezin in huis. En natuurlijk kun je altijd bij jouw mentor of de vertrouwenspersoon terecht.

Meer dan alleen school

Samen doen we er natuurlijk alles aan om jou aan een mooi diploma te helpen. Maar er is veel meer in het leven. Daarom bieden wij jou de mogelijkheid om mee te doen aan allerlei activiteiten. Wat dacht je van de Schoolband, het Schoolparlement of DJ’en? Of help mee met evenementen zoals onze ghostwalk, muziekavonden of goede doelen-acties. En uiteraard organiseren we ook verschillende sportdagen, voetbalcompetities, zaalvoetbal- en hockeytoernooien. Kortom: er is altijd wel een activiteit die bij jou past!