BRUGKLAS

Op Oscar Romero krijg je de tijd om op jouw niveau te komen. We doen dat in een tweejarige brugklasperiode, omdat één jaar daarvoor niet altijd voldoende is. Bij ons kun je dus de tijd nemen om te laten zien of je het beste past op de mavo, de havo of het vwo. Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo- of vwo-brugklas. Naast alle inhoudelijke vakken zetten wij ook in op het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden (door middel van Kracht in controle (KIC). Tijdens de mentorlessen besteden we ook aandacht aan studievaardigheden en leerstrategieën. 

MAVO - ontdek je talent 

De mavo-brugklas is een klas voor leerlingen die een advies vmbo gemengde of theoretische leerweg hebben. Deze brugklas geeft je de gelegenheid om je talent te ontdekken. Belangrijke woorden zijn: rust, regelmaat en ruimte. Je lessen en de toetsen zijn op mavo-niveau (vmbo-tl).

MAVO/HAVO-BRUGKLAS - ALS JE HET NOG NIET WEET

Na de basisschool heb je in de mavo/havo-klas alle kans om te groeien naar je eigen niveau. Je krijgt les op mavo/havo-niveau. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Aan het einde van de tweede klas besluiten we of je doorgaat op mavo of havo.

een havo om trots op te zijn

In de havo-brugklas zul je je snel thuis voelen. Alle kinderen hebben een havo-advies en de lessen en toetsen zijn op havo-niveau. Leerlingen met ambitie geven we alle ruimte, ook omdat we vaak werken met havo/vwo-methodes. Verder kenmerkt de havo zich door enkele bijzondere vakken. Je kan het vak Spaans kiezen in de bovenbouw.

Havo/vwo-brugklas - ontdek wat voor jou passend is 

Na de basisschool heb je in de havo/vwo-klas alle kans om te groeien naar je eigen niveau. Je krijgt les op havo/vwo-niveau. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Aan het einde van de tweede klas besluiten we of je doorgaat op havo of vwo. Je krijgt in de havo/vwo-klas ook de vwo vakken Spaans en research.

VWO - een slimme en uitdagende keuze

De vwo-brugklas is een brugklas voor leerlingen met een vwo-advies. Zoals eerder genoemd hebben we op het vwo bijzondere vakken, zoals Spaans en research. Research is een onderzoeksvak met daarin aandacht voor beta (exact) en alpha/gamma (maatschappijgerichte onderzoekstechnieken).

DE iPAD

We kunnen ons een wereld zonder computers, tablets en smartphones haast niet meer voorstellen. Ze horen bij ons leven en bieden ons veel extra mogelijkheden om te leren, daarom leren we je op Oscar Romero graag hoe je deze devices het beste kunt gebruiken. Als je goed bent in een vak kun je de iPad gebruiken om je verder te verdiepen. Als je een vak wat moeilijker vindt, gebruik je de iPad om extra te oefenen.

Reizen

Op Oscar Romero vinden we leren buiten de school even belangrijk als in de klas. Daarom ga je regelmatig op stap. In de brugklas is er bijvoorbeeld een brugklaskamp en in alle leerjaren zijn er excursies. In de derde klas gaan de leerlingen van de Sportlijn naar de Weissensee. Vanaf de vierde klas zijn er verschillende reizen naar bijvoorbeeld Berlijn en Londen, ook is er een skireis naar Oostenrijk.

Klaar voor de toekomst

Oscar Romero heeft in 2019 en 2020 hard aan de toekomst gebouwd. Het gebouw is geheel vernieuwd en duurzaam verbouwd. Het heeft meer ruimte voor sport gekregen: twee prachtige gymzalen boven elkaar! Er is een overdekte fietsenstalling, er zijn fraaie studio’s voor het vak muziek en veel ruimtes om zelfstandig te kunnen werken. Het hart van de school is en blijft natuurlijk de aula voor de leerlingen van de onderbouw, bij binnenkomst zal die aula, met de fraaie inrichting en uitstraling, direct opvallen.

HIGHLIGHTS OSCAR ROMERO

  • Een verlengde brugklasperiode van twee jaar.
  • Je hebt een mentor of coach die voor je klaar staat. 
  • De Oscarsfeer is een begrip onder leerlingen. 
  • Wij bieden veel maatwerk. 
  • We hebben een uitdagende aanvulling op het onderwijs door onze lijnen: de kunstlijn, de technologielijn en de sportlijn. 
  • Werken op de iPad 
  • Reizen en excursies