BRUGKLAS

Op Oscar Romero krijg je de tijd om op jouw niveau te komen. We doen dat in een tweejarige brugklasperiode, omdat één jaar daarvoor niet altijd voldoende is. Bij ons kun je dus de tijd nemen om te laten zien of je het beste past op de mavo, de havo of het vwo. Als je op Oscar Romero start, kom je in een mavo-, mavo/havo-, havo-, havo/vwo- of vwo-brugklas. Naast alle inhoudelijke vakken zetten wij ook in op het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden (door middel van Kracht in Controle (KIC)). Tijdens de mentorlessen besteden we ook aandacht aan studievaardigheden en leerstrategieën. 

MAVO - ontdek je talent 

De mavo-brugklas is een klas voor leerlingen die een advies vmbo gemengde of theoretische leerweg hebben. Deze brugklas geeft je de gelegenheid om je talent te ontdekken. Belangrijke woorden zijn: rust, regelmaat en ruimte. Je lessen en de toetsen zijn op mavo-niveau (vmbo-tl).

MAVO/HAVO-BRUGKLAS - ALS JE HET NOG NIET WEET

Na de basisschool heb je in de mavo/havo-klas alle kans om te groeien naar je eigen niveau. Je krijgt les op mavo/havo-niveau. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Aan het einde van de tweede klas besluiten we of je doorgaat op mavo of havo.

een havo om trots op te zijn

In de havo-brugklas zul je je snel thuis voelen. Alle kinderen hebben een havo-advies en de lessen en toetsen zijn op havo-niveau. Leerlingen met ambitie geven we alle ruimte, ook omdat we vaak werken met havo/vwo-methodes. Verder kenmerkt de havo zich door enkele bijzondere vakken. Je kan het vak Spaans kiezen in de bovenbouw.

Havo/vwo-brugklas - ontdek wat voor jou passend is 

Na de basisschool heb je in de havo/vwo-klas alle kans om te groeien naar je eigen niveau. Je krijgt les op havo/vwo-niveau. Het is belangrijk dat je ontwikkeling laat zien. Aan het einde van de tweede klas besluiten we of je doorgaat op havo of vwo. Je krijgt in de havo/vwo-klas ook de vwo-vakken Spaans en research.

VWO - een slimme en uitdagende keuze

De vwo-brugklas is een brugklas voor leerlingen met een vwo-advies. Zoals eerder genoemd hebben we op het vwo bijzondere vakken, zoals Spaans en research. Research is een onderzoeksvak met daarin aandacht voor bèta (exact) en alfa/gamma (maatschappijgerichte onderzoekstechnieken).

DE iPAD

We kunnen ons een wereld zonder computers, tablets en smartphones haast niet meer voorstellen. Ze horen bij ons leven en bieden ons veel extra mogelijkheden om te leren, daarom leren we je op Oscar Romero graag hoe je deze devices het beste kunt gebruiken. Als je goed bent in een vak kun je de iPad gebruiken om je verder te verdiepen. Als je een vak wat moeilijker vindt, gebruik je de iPad om extra te oefenen.

Reizen

Op Oscar Romero vinden we leren buiten de school even belangrijk als in de klas. Daarom ga je regelmatig op stap. In alle leerjaren zijn er excursies. In de derde klas gaan de leerlingen van de Sportlijn naar de Weißensee. Vanaf de vierde klas zijn er verschillende reizen naar bijvoorbeeld Berlijn en Londen. 

Vriendelijk, verantwoordelijk en Veilig

Het is belangrijk dat iedereen zich prettig en veilig voelt in onze school, daarom hebben we “Handig Gedrag” beschreven. We vinden het belangrijk dat we vriendelijk met elkaar omgaan en verantwoordelijkheid nemen voor onszelf. Daardoor ontstaat een veilig schoolklimaat.

HIGHLIGHTS OSCAR ROMERO

  • Verlengde brugklasperiode van twee jaar
  • Een mentor of coach die voor je klaar staat
  • De Oscarsfeer die een begrip is onder leerlingen
  • Veel maatwerkmogelijkheden voor iedere leerling
  • Mogelijkheid om te kiezen voor de Kunstlijn, Technologielijn of Sportlijn als uitdagende aanvulling op ons onderwijs 
  • Werken op de iPad 
  • Reizen en excursies
  • Gezonde School