GYMNASIUM BEEKVLIET BRENGT JE VER

Op Beekvliet vragen we eigenlijk nooit wat je later wilt worden. Je bent namelijk al iemand. En daar begint onze uitdaging. We vergroten waar je goed in bent en ontwikkelen dat. En waar je niet goed in bent, dat proberen we samen met jou te verbeteren. Van nature kijken we naar je talenten. Gymnasium Beekvliet is een relatief kleine school met een sterke focus op leerlingen. Dat zie je ook terug in onze resultaten: veel leerlingen halen hun diploma zonder te doubleren, waarbij veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. We vinden het belangrijk dat jij, net als alle andere leerlingen op onze school, je kunt ontwikkelen tot zelfverzekerde jongvolwassene en een toekomst kunt kiezen die bij jou past. Zelfstandig leren denken en samenwerken vinden wij daarbij belangrijk; daarnaast hechten we veel waarde aan het plezier en geloof in je eigen kunnen en creativiteit. Met wat je leert spiegelen we jou in de wereld om je heen, in een wereld waarin je van belang bent voor de ander en de ander voor jou. Op die manier helpen we je een toekomst te kiezen die past bij jou, en die van toegevoegde waarde zal zijn in onze maatschappij. Veel oud-leerlingen van Beekvliet schoppen het ver en bekleden na hun studie op Gymnasium Beekvliet en hbo of universiteit mooie functies bij bedrijven en organisaties over de hele wereld. Een gymnasiale opleiding vraagt wel wat doorzettingsvermogen van je, maar natuurlijk hoef je het leren niet alleen te doen: we begeleiden je goed. Wij staan naast je en brengen je verder!

BIJZONDERHEDEN

  • Excellente school 2019-2022: Beekvliet staat in de regio bekend om de sfeer, resultaten, keuzemogelijkheden en de begeleiding. Leerlingen hebben het er voor over dagelijks ruim een uur te fietsen en fietsen zelfs andere scholen voorbij om naar Beekvliet te gaan.
  • Toneel en muziek: o.l.v. professionele regisseurs en docenten maken onze leerlingen spetterende toneelvoorstellingen en muziekavonden van grote klasse!
  • Olympiadeschool: in 2012 heeft Beekvliet van de Stichting Leerplan Ontwikkeling het keurmerk Olympiadeschool gekregen, omdat onze leerlingen veelvuldig aan olympiades meedoen. Olympiades zijn landelijke wedstrijden voor leerlingen in de vakken biologie, aardrijkskunde, informatica, natuur-, schei- en wiskunde. Winnende leerlingen worden uitgezonden naar internationale olympiades, wat op Beekvliet geregeld voorkomt.
  • Jet-Net school (Universum): Als Jet-Net school proberen we het onderwijs in de exacte vakken en techniek uitdagend en eigentijds vorm te geven. Zo geven we aan klas 1 en 2 het vak 'science' en bieden we meerdere vakoverstijgende projecten aan.
  • Versterkt talenonderwijs: het moderne talenonderwijs is op Beekvliet over de hele linie versterkt. Vanaf klas 1 volgen álle leerlingen Cambridge- Engels. Ook bij Frans en Duits kunnen leerlingen kiezen voor versterkt talenonderwijs via de programma's van Delf Junior Scolaire en Goethe. Voor alle moderne vreemde talen kunnen leerlingen internationaal erkende certificaten behalen.