Welk onderwijs bieden wij?

Je kunt bij ons terecht voor mavo, havo en het vwo. Er zijn drie soorten brugklassen, mavo/havo, havo/vwo en een vwo brugklas. Het advies van de basisschool bepaalt in welke brugklas je komt. Doordat wij dakpanbrugklassen én een havo/vwo 2 brugklas hebben, heb je de tijd om te groeien en uit te komen bij het niveau dat het beste bij je past. 

Brugklas

Wij nemen in de brugklas uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen. Voor de zomervakantie maak je al kennis met je klasgenoten en je mentor. In de eerste week van het nieuwe schooljaar organiseren we allerlei sportieve en creatieve activiteiten in en rondom de school. Je krijgt een persoonlijke mentor, die ervoor zorgt dat je snel je draai vindt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je goed leert leren. We hebben verschillende manieren om je hierbij te helpen, zo leer je bijvoorbeeld plannen met behulp van een (Plenda) agenda en bieden we huiswerkondersteuning binnen school aan.

Jij bent aan zet op het Rembrandt college

We vinden creativiteit, ondernemerschap en technologie belangrijk. Dit zie je terug in veel lessen. Bij lichamelijke opvoeding volg je bijvoorbeeld via een digitale app je sportieve ontwikkeling, bij natuurkunde leer je onder andere door te experimenteren en voor de talen gebruik je je creativiteit in een vlog.

Laat je stem horen

Jouw mening is belangrijk op het Rembrandt College. Wij luisteren dan ook graag naar jou. We willen dat je meedenkt over jouw onderwijs. We betrekken je bijvoorbeeld bij het aannemen van nieuwe medewerkers. Al onze schoolfeesten worden georganiseerd met en door leerlingen zelf.  Daarnaast hebben we ook een commissie met verschillende activiteiten, die ervoor zorgt dat iedereen op het Rembrandt zichzelf kan zijn. Tot slot is er natuurlijk ook een leerlingenraad.

Maatwerk

We willen aansluiten bij jouw eigen talenten. Dat kan onder andere door ons maatwerkprogramma. Je kunt hiermee een extra vak of een vak op een hoger niveau volgen. Ook kan je versnellen waardoor je al eerder examen kunt doen in een vak. Hierover maak je goede afspraken met je mentor en je maatwerkbegeleider. 

Het Rembrandt College biedt ook talent- en topsportbegeleiding aan. Wij vinden het belangrijk dat het halen van een schooldiploma samen kan gaan met het op hoog niveau uitoefenen van een sport- of kunstvorm. 

Ontdekkend leren

Op het Rembrandt College weten we dat een keuze maken niet
altijd makkelijk is. Soms wil je nog niet meteen beslissen, maar eerst nog veel
proberen en ontdekken. Bij ons kan dat. Zo krijg je in de onderbouw
afwisselend alle creatieve vakken (drama, muziek en beeldende vorming).
Tijdens onze Rembrandturen kies je zelf een plusvak, bijvoorbeeld: sport, gamedesign of Cambridge Engels. Bij O&O verdiep je je in een vraag of probleem van een opdrachtgever. Door te onderzoeken en te ontwerpen werk jij samen met je team aan een oplossing. 

Laptops

Je werkt op het Rembrandt College met zowel boeken als een eigen laptop. De digitale methodes van de verschillende vakken bieden extra oefeningen en/of uitdaging. Jouw laptop gebruik je op school tijdens de lessen en thuis voor je huiswerk.

ervaar het zelf

Wij kunnen het natuurlijk allemaal heel mooi opschrijven, maar het is veel belangrijker dat je het zelf komt ervaren. Kom langs op onze Open Dag op vrijdag 2 februari 2024 en ontdek zelf hoe het er op het Rembrandt College aan toe gaat. We zien je graag!