Menu

Tips om je bff niet te verliezen

Tip: Spreek met elkaar af hoe jullie in contact blijven met elkaar. Wat voelt goed voor allebei? Maak bijvoorbeeld al afspraken over logeerpartijtjes in het weekeind of de vakantie. Leg de dagen gewoon vast.

Tip: Geef jezelf, en ook je bff, de ruimte om nieuwe vriendschappen aan te gaan. De wereld is groter dan jullie twee. Een nieuwe school, een andere omgeving, nodigt je daartoe uit.

Tip: Realiseer je ook dat de ander niet jouw bezit is. Vriendschappen hoeven niet voor eeuwig te zijn, ook niet met je bff . Het is normaal dat je in je puberteit andere interesses krijgt en misschien ook uit elkaar groeit.

Tip: Mochten jij en je best friend uit elkaar groeien, praat dan dingen openlijk uit met elkaar. Niet via WhatsApp, nee, gewoon onder vier ogen.

Voor ouders/leraren

Stichting Saarisnietgek biedt met het magazine Saarisnietgek ouders en leerkrachten een toegankelijk hulpmiddel om met kinderen van 10-12 jaar in gesprek te gaan over gevoelens en emoties. Thuis of in de klas. Op scholen wordt dit geïntegreerd in bestaande vakken, zoals burgerschap, taal, sociaal-emotionele vaardigheden en biologie. Dus geen extra taaklast voor de leerkracht. Zo maak je mentale gezondheid bespreekbaar! Neem een kijkje op saarisnietgek.nl.Cover Saar is niet gek