Menu
Middelbare school Talent en motivatie De VO Gids

Talent en motivatie

Een mooi begin op je nieuwe school

Nog even en jouw kind gaat naar het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat jullie belangrijke keuzes moeten maken. Want welke school wordt het, welk niveau, welk profiel straks? Dat zijn allemaal zaken die van invloed zijn op de toegang tot vervolgstudies en beroepen later. Dit is dus een goed moment om samen na te denken: wat wil mijn kind straks? Welke studies en beroepen spreken mijn zoon of dochter aan? En wat kan hij of zij eigenlijk? Samen met de Stichting Emergo (zie kader) helpt de VO Gids jullie op weg bij de talentontwikkeling van jullie zoon of dochter. Bekijk hiervoor ook ons stappenplan.

TalentenKracht

Onder de noemer ‘Ouders ogen geven’ wil TalentenKracht aandacht besteden aan ouders, verzorgers en begeleiders in de kinderopvang. Want iedereen die veel met kinderen omgaat en écht naar kinderen kijkt, kan de nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Door op het juiste moment de juiste vragen te stellen, moedigen volwassenen kinderen aan om zich verder te ontwikkelen.

De rol van ouders bij talentontwikkeling

Met alle aandacht voor kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs, zou je bijna vergeten hoe belangrijk ouders zijn voor de ontwikkeling van kinderen. Het is opvallend dat de meeste publicaties over vroege talentontwikkeling zich richten op de educatieve sector, terwijl het toch de ouders zijn met wie de kinderen de meeste tijd doorbrengen. Zij zijn bij uitstek in de gelegenheid de opbloeiende talenten van hun kinderen te herkennen en te stimuleren.

Heb je zelf een interessante link (gevonden) over talentontwikkeling? Mail naar scholen@devogids.nl.