Menu

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is een zogenaamde doorlopende leerroute, waarbij je in zes jaar tijd je vmbo-tl én je mbo-diploma op niveau 4 haalt. Vanaf het eerste jaar tot aan het eind van de school in het zesde jaar is alles erop gericht om je goed voor te bereiden op het hbo. Daarom word je toegelaten met minimaal een schooladvies voor de theoretische leerweg (tl)/havo.

Voor wie is het Groene Lyceum?

Je bent goed genoeg voor de havo en wil het liefst naar het hbo, maar je wilt ook lekker praktisch aan de slag met mens, milieu en natuur. Je leert niet alleen uit boeken, maar ook door dingen te doen. Je bent nieuwsgierig, praktisch ingesteld, zelfstandig, gemotiveerd, verantwoordelijk, actief en sociaal.

Het Groene Lyceum

Hoe werkt dat dan?

De hele opleiding werk je aan skills die belangrijk zijn voor later, zoals professionele vaardigheden en het ontdekken van wat je wilt worden. Vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde krijg je in de eerste paar jaar op havoniveau. In de laatste paar jaar van de opleiding krijg je ook lessen die je voorbereiden op een mbo-opleiding. Er is ook aandacht voor internationale dingen, zodat je goed voorbereid bent als je later misschien in het buitenland wilt studeren of werken.

Deze scholen bieden Het Groene Lyceum aan:

Het ministerie van Onderwijs heeft Het Groene Lyceum wettelijk erkend als leerroute.

Ga voor meer informatie naar onze SchoolWijzer of kijk op de website van Het Groene Lyceum.

Maak kans op
een Cortina fiets!