Menu

Dit zeggen de leerlingen er zelf van

Tycho en Lou over de vrijeschool

VrijeschoolTycho en Lou zitten op een vrijeschool, het Geert Grote College in Amsterdam

Tycho: ‘In plaats van Engelse woordjes stampen, moest ik op deze school in het Engels een logboek schrijven over drie maanden op een onbewoond eiland. Best moeilijk, maar wel leuk en je onthoudt die woorden dan beter. Ik merk dat ik hier meer leer omdat ik er lol in heb’.

Lou: ‘Ik vind het periodeonderwijs heel leuk. Dan ben je een paar weken écht met één bepaald vak bezig, dan beginnen we er elke dag mee. Sommige vakken zou ik wel het hele jaar door op die manier willen krijgen’.

Boy en Luna over de Daltonschool

Boy zit op daltonschool het Dollard College in Woldendorp (Groningen)
‘Op een daltonschool kun je inschrijven voor extra hulp bij een vak als je iets moeilijk vindt’.

Luna zit op het Stedelijk Dalton College in Alkmaar
‘Ik vind de gesprekken met de coach fijn, dan leer ik veel, bijvoorbeeld hoe ik mijn werk beter kan plannen en hoe ik problemen kan oplossen’.

Harvey en Suzanne over de montessorischool

Harvey zit op het Montessori College Eindhoven
‘We leren niet alleen uit het les- en werkboek, onze leraren maken ook zelf lessen. Daarom leren we bijvoorbeeld bij gym niet alleen de standaard dingen.’

Suzanne zit op het Montessori Lyceum Oostpoort in Amsterdam
‘Je hebt hier de vrijheid om je eigen tempo te bepalen, en ik heb geleerd om het goed te organiseren. De wisselende werkvormen maken de lessen ook leuk’.