Onderwijs: uitdagend onderwijs op een goede school


5 soorten brugklassen
Je kiest de brugklas die het beste bij jou past: (tweetalig) vwo, (tweetalig) vwo/havo of havo/vmbo-theoretisch. In de dakpanklas krijg je les op het hoogste niveau waardoor je het beste uit jezelf haalt. 

Laptops
Je werkt op je eigen laptop en met boeken. Hierdoor kun je altijd doorwerken op je eigen niveau en in je eigen tempo.

Tweetalig vwo
Voor ‘tvwo’ hoef je niet goed in Engels te zijn. Dat leer je bij ons. Bovendien, het is veel meer dan alleen Engels, je wordt uitgedaagd om wereldburger te zijn en we besteden veel aandacht aan persoonsontwikkeling. In de 3e doe je al examen CAE (Cambridge Advanced English), in de 6e haal je het IB-diploma (International Baccalaureate) en elk jaar ga je op reis. Dus... heb je vwo-advies en een brede belangstelling? Give it a try!

Onderzoeken en ondernemen
Op het Elde College haal je meer uit je diploma. Op het vwo staat onderzoeken centraal. In de 1e begin je al met het vak Research & Development, waarin je met een groepje echt onderzoek doet en uitvoert.  We bereiden je voor op de wetenschap.  Op het havo ligt de nadruk op ondernemen en keuzes maken. Wat je leert, pas je direct toe. Je zult ervaren dat je meer kunt dan je denkt. 

Havisten Competent (HaCo)
Op het havo word je extra goed voorbereid op je vervolgopleiding. We werken veel met vaardigheden die je op het hbo nodig hebt zoals samenwerken, presenteren probleemoplossend werken en reflecteren. Je ontdekt waar je goed in bent en waar je interesses liggen. Ook ga je op snuffelstage bij een bedrijf.


Begeleiding: jij staat centraal


Dagstart 

Drie keer per week start je de dag bij je eigen mentor. Er is veel aandacht voor de (werk)sfeer in de klas, het plannen en het leren leren. Je stelt je eigen doelen waar je samen met je ouders en mentor afspraken over maakt. Tijdens de introductiedagen en ‘boostweek’  zorgen we voor een fijne start. 

Eigen brugklasaula 
Voor de brugklasleerlingen hebben we een eigen aula. Een veilige, overzichtelijke plek waar je lekker pauze kunt houden en elkaar beter kunt leren kennen.  

Talentontwikkeling: Er valt veel te kiezen


Studeren is veel meer dan alleen een diploma halen. Niet alleen de schoolvakken maar vaardigheden en zelfkennis staan centraal. Je kunt kiezen uit:

Musicalklas 
Wil je je uitleven met dans, zang en drama? Dan is de musicalklas iets voor jou. Je krijgt les van echte professionals. We bezoeken voorstellingen en jij staat regelmatig te ‘shinen’ bij een open les of op het podium.

Sportklas
Wil je nieuwe sporten proberen? In onze sportklas maak je kennis met de leukste trendsporten zoals klimmen, trampolinespringen en waterskiën.     

Ondernemersklas
Start in havo 4 je eigen bedrijf in de ondernemersklas. Hier leer je het vak bedrijfseconomie in de praktijk.  

En vele extra’s
Iedere leerling gaat een aantal keren naar het buitenland. Zo ga je in de 2e klas op survivalkamp voor de teambuilding met je klas en naar Lille om je Frans te oefenen. In de 4e bezoek je een wereldstad. Je krijgt gastlessen, gaat op bedrijfsbezoek en doet veel uitdagende projecten.