VSO De Spinaker Hoorn

Wij zijn

Een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar. Wij zijn een school met kleine klassen, een vast lokaal en een vaste mentor.  Ons uitgangspunt is veiligheid, duidelijkheid en structuur.  

Wij willen

Wij willen een school zijn waar je met plezier naartoe gaat. Wij willen betrouwbaar en voorspelbaar zijn, zodat je weet waar je aan toe bent. Samen met jou en je ouders/verzorgers zorgen wij ervoor dat jij je zo goed mogelijk kunt ontwikkelen. Vooruitgang is waarnaar wij streven. 

Wij bieden

Wij passen ons onderwijs aan jouw ondersteuningsbehoeften aan. Binnen De Spinaker delen we de groepen in op niveau, leeftijd en ondersteuningsbehoeften. Hierdoor kunnen we het onderwijs zoveel mogelijk op maat geven.

Bij ons kun je:

  • Via staatsexamen en deelcertificaten een VMBO-TL diploma behalen.
    We starten hiermee in het 3e leerjaar VMBO-TL;
  • Een MBO1 diploma te halen;
  • VSO diploma halen.

Je stroomt na het 4e jaar uit naar het MBO of naar een arbeidsplek.
Veiligheid vinden wij belangrijk. Een veilig school zorgt voor betere leerprestaties! 

Praktijklessen  

Wij bieden verschillende praktijklessen aan. De praktijkvakken die gegeven worden zijn: Consumptief, Techniek, Beeldende Vorming/CKV.

stage

Op de Spinaker lopen leerlingen van BB/BK stage.

  • 2e leerjaar: interne stage
  • 3e leerjaar: externe stage 2 dagen
  • 4e leerjaar: externe stage 3 dagen
  • Leerlingen VMBO-TL lopen in het 3e en 4e jaar een maatschappelijke stage van 1 week. 

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen toekomst vinden wij belangrijk.

Extra's

Naast het reguliere onderwijsprogramma worden er op een aantal vrijdagmiddagen sportclinics georganiseerd. Hierin worden verschillende sporten aangeboden. Voor iedere vakantie is er een themaweek. In deze week wordt er aandacht besteed aan een thema waarin groeps- en/of  persoonsvorming centraal staan. 

Gebouw

Wij zitten nu in een oud gebouw maar hopen in april 2023 in een nieuw schoolgebouw, met meer mogelijkheden, les te gaan geven.