UITGESTELDE STUDIEKEUS

In de brugklas geven wij les op twee niveaus in een dakpanklas (met uitzondering van de atheneum-plusklas). Als jij bijvoorbeeld een havo/mavo advies krijgt word je niet in een havo brugklas of mavo brugklas geplaatst, maar krijg je op beide niveaus les in een havo/mavo brugklas. Je kunt zo een jaar langer ontdekken en laten zien welk niveau het beste bij je past. Een prima vervolg op groep 8! Daar geloven wij in. Bij ons mag je worden wie je bent!

ONTDEK JE TALENT!

Kies jij voor fotografie, tech&science, graphic design, bootcamp, sport experience, fashion, dans, acteren of maak jij liever een vlog? In de brugklas kies je uit modules waarin je jouw talenten ontdekt. Deze lessen vallen binnen het schoolrooster.

Na schooltijd organiseren leerlingen en docenten andere activiteiten waarin je jouw talenten kunt ontdekken: een debatclub, de leerlingenraad, de theaterclub, een schaaktoernooi, excursies naar een Europese stad en de Night of Dreams. Vind je het leuk om muziek te maken? Geef je dan op voor de schoolband!

MET PLEZIER NAAR SCHOOL!

In de brugklas gaan we jou zo goed mogelijk begeleiden door te beginnen met onze ‘zachte landing’. In de eerste periode hebben wij ruimte voor kennismaking, een overzichtelijke hoeveelheid schoolwerk en weinig toetsen. Tijdens je schooltijd word je een zelfstandige leerling en neem jij de verantwoordelijkheid ten aanzien van het schoolwerk. Vaardigheden die je hierbij ontwikkelt zoals plannen en organiseren komen je hele leven van pas! Door de manier van werken kun jij jouw schoolwerk grotendeels op school afmaken zodat je tijd creëert voor sport, hobby en vrienden of vriendinnen. Wij bereiden jou voor op de wereld van morgen.

WERKEN IN EEN DOMEIN

Wij werken in een omgeving waar je de ruimte krijgt om jezelf te zijn: het domein. Deze ruimte bestaat uit een instructielokaal, een stiltehoek en een open ruimte. De docenten komen naar het domein óf je gaat naar een praktijklokaal voor een ‘Special’ als muziek of 2D. In de instructieruimte krijg je uitleg. In de open ruimte werk je individueel, in tweetallen of in groepjes. De docent is er dan om jou te coachen en te begeleiden.

VROMANDAGEN

Op deze dagen doe je activiteiten binnen én buiten de school. Zo leer je alles over het dierenrijk tijdens het bezoek aan Blijdorp of ben je creatief tijdens een workshop Graffiti. Maar wie weet doe jij mee aan een workshop rappen of teken jij je eigen cartoon of strip. Waarschijnlijk bezoek je ook een musea of ga je naar het theater. Kortom: op alle gebieden ligt er een uitdaging!

SPORTSTROOM EN ATHENEUM-PLUS

Ben jij een enthousiast sporter of wil je later in de sportsector werken? Wil je bewegen en leren combineren? Dan is de havo/mavo sport iets voor jou! Je krijgt zes uur in de week gym en sport (organisatie).

Wil jij er nog een schepje bovenop doen? Kies dan voor de A+. Je krijgt extra vakken als ICT, media en filosofie. Meer verdieping en verrijkende stof zorgen ervoor dat je je nog breder ontwikkelt. Geregeld pas je jouw kennis toe in de praktijk, zoals het voorbereiden van een excursie naar een Europese stad. Jaarlijks presenteert de A+ klas hun werk aan docenten en familie. Waar ligt jouw interesse?

TOPTALENTENBELEID

Ben jij een talent op het gebied van sport, muziek, drama of dans? We hebben een toptalentencoördinator die jou helpt om je schoolwerk en bijzondere talenten te combineren!