GEPERSONALISEERD LEREN

Op onze schoollocaties Marinus Post (vwo, havo en mavo) en VIA (kb, bb) krijg jij  gepersonaliseerd onderwijs. Dit betekent dat jij per vak op je eigen manier en niveau leert. Heb je het bassischool advies mavo gekregen, maar ben jij bijvoorbeeld erg goed in Engels dan kan je bij ons op school dit vak op havo niveau volgen.
Gedurende jouw schooltijd krijg je steeds meer regie op jouw persoonlijke leerroute en wij leren jou steeds meer eigenaarschap te nemen om je leerdoelen te halen. Natuurlijk helpen we je daarbij.  Dat is de reis die wij samen met jou maken, stap voor stap bekijken we samen waar jouw uitdagingen liggen en waar je misschien iets meer hulp bij nodig hebt.  Wij zorgen met gepersonaliseerd onderwijs ervoor dat je het hoogst haalbare uit jezelf kunt halen.

VOEL JE SNEL THUIS

Wij vinden het belangrijk dat de overstap van de basisschool naar het voortgezet
onderwijs zo klein mogelijk is. Je krijgt in de brugklas les in een vertrouwde omgeving en je hebt een uitgebreide kennismaking -
en introductieperiode, zodat jij je snel thuis voelt op onze school. 

DAGINDELING VAN DE ONDERBOUW

Elke dag start je rond 09:00u in je stamgroep. In de ochtend nemen we de dag door en stel je de planning voor de dag bij. Gedurende de dag krijg je les van de vakdocenten en er is ook tijd om zelfstandig te werken. Er zijn dan altijd docenten  aanwezig om jou te helpen. De dag wordt rond 15:00 uur afgesloten. 

JOUW PERSOONLIJKE COACH

Bij het Almere College Kampen krijg je een persoonlijke coach. Elke week heb je een 1 op 1 gesprek met je coach over jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen bespreek je hoe het de afgelopen week is gegaan met het werken aan je leerdoelen en kijk je vooruit naar welke doelen er voor de komende week op het programma staan. Met je coach bespreek je vervolgens je planning voor de komende week. Niet alleen leerdoelen zijn een belangrijk onderwerp tijdens het coachgesprek, ook jouw welbevinden is belangrijk. Voel je jij je goed en veilig op onze school, dan kom je tot leren. Daar gaan we voor!

UITGESTELDE NIVEAU-KEUZE

Je start in de brugklas in heterogene klassen (vwo, h, m op locatie Marinus Post en kb en bb op locatie VIA). Wij ontdekken samen met jou waar jij nog in kan groeien en waar jouw talenten liggen.
Pas aan het einde van het 2e leerjaar bespreken wij jouw einddoel (perspectief op diploma).  Bij ons kun je dus een paar jaar extra groeien.

VAKKEN OP EEN HOGER NIVEAU AFSLUITEN

Gaat een vak, of zelfs meerdere vakken, jou makkelijk af? Dan krijg je de mogelijkheid om deze vakken te volgen op één hoger niveau. Je sluit deze vakken af met een centraal examen.

LEREN VOOR DE REST VAN JE LEVEN

Op het Almere College leer je niet alleen voor een diploma. Je maakt bij ons op school kennis met heel veel vaardigheden die je goed kunt gebruiken. Je leert bijvoorbeeld samenwerken, eigenaarschap nemen, presenteren, doelen stellen en halen, maar je leert ook over jezelf en over de ander. Kortom, we gaan op het Almere College voor meer dan alleen het halen van een diploma. Je leert voor de rest van je leven! 

Wij zijn een school waar  we samen trots op zijn en waar je leert trots op jezelf te zijn. Samen voor iedereen!