Dalton 

Iedereen is uniek, dus jij ook. Daar hebben we aandacht voor. Ons onderwijs is erop gericht het allerbeste uit jou te halen. Jouw passies, aanleg en plek in de groep staan hierin centraal. Naast het leren om zelfstandig te werken, reflecteren en verantwoordelijkheid te dragen voor de keuzes die je maakt, leer je ook op een prettige manier samenwerken met anderen. Iedere schooldag heb je op een vast moment een Dalton-uur,  een uur waarin je aan de slag gaat met je opdrachten en huiswerk. Je kunt extra begeleiding krijgen in een vak waar je meer hulp of uitdaging bij nodig hebt. Er worden lessen Anglia gegeven met de mogelijkheid daar certificaten voor te behalen. Onze school werkt al vele jaren volgens het Dalton-principe. Eén van de typerende eigenschappen van ons onderwijs is dat leerlingen een gevoel van verantwoordelijkheid krijgen voor het eigen leerproces. Dat doen we door het gebruik van Studiewijzers en Daltonkaarten. Onder begeleiding bedenk je jouw eigen leerdoelen en maak je een planning om ze te halen. Je leert ook te kijken naar hoe het is gegaan en hoe het beter kan. In de voortgangsgesprekken helpen we je daarbij. 

Onderwijskwaliteit 

Onze school staat bekend om goede kwaliteit van het onderwijs. Dat zie je onder andere terug in het slagingspercentage. Het schoolteam bestaat uit vakbekwame mensen met een groot hart die niets liever doen dan je stap voor stap te begeleiden richting een diploma. Je kunt op onze school terecht met een havo, mavo of vmbo-kader schooladvies. In de onderbouw krijg je cijfers op twee niveaus: havo en mavo of mavo en kader (kbl). Halverwege de tweede klas stellen we je definitieve niveau vast. Je krijgt dus de tijd en de kans om jouw werkelijke niveau te vinden. Kun je  havo aan? Dan stroom je in het derde jaar in op  een andere (Dalton)school in de buurt, bijvoorbeeld het Montfort College. 

Urban Lab

Op onze school sta jij aan het roer van jouw toekomst. Bij Urban Lab experimenteer je iedere week. Het Urban Lab staat voor ontdekken en spelenderwijs leren. Het gehele schooljaar kies je iedere periode wat jij wilt: een activiteit die jij leuk vindt, zoals bijvoorbeeld: robotica, koken, design, sport, theater, programmeren of dans. Binnen de vertrouwde setting van onze school bouw je je talenten en interesses steeds verder uit. Met al jouw ervaringen en kennis maak jij nu én straks het verschil. Je kunt overigens ook elke periode voor dezelfde activiteiten kiezen. Zo zijn er leerlingen die altijd kiezen voor theater en dans. In deze vakken kunnen leerlingen in klas 4 examen doen.

Dalton Rotterdam Palmentuin in het kort:

  • Een kleine, fijne Dalton-school in IJsselmonde
  • Toffe gastlessen, bijzondere keuzevakken en van alles te ontdekken in ons Urban Lab
  • Een betrokken onderwijsteam, met enthousiaste en ervaren mensen
  • Zelfstandigheid én samenwerken worden allebei gestimuleerd