Dalton 

Iedereen is uniek, dus jij ook. Daar hebben we aandacht voor. Ons onderwijs is erop gericht het allerbeste uit je te halen. Jouw passies, aanleg en plek in de groep staan hierin centraal. Naast zelfstandig werken, reflecteren en verantwoordelijkheid dragen voor de keuzes die je maakt, leer je ook op een prettige manier samenwerken met anderen. Iedere schooldag heb je op een vast moment jouw Dalton-uur,  een uur waarin je aan de slag gaat met je opdrachten, huiswerk of krijgt extra begeleiding in een vak waar je meer hulp bij nodig hebt. Onze school werkt al vele jaren volgens het Dalton-principe. Eén van de typerende eigenschappen van ons onderwijs is dat leerlingen gevoel van verantwoordelijkheid krijgen voor het eigen leerproces. Dat doen we door het gebruik van Studiewijzers en Daltonkaarten, daarmee bedenk je jouw eigen leerdoelen en maak je een planning om ze te halen. Doel behaald? Je leert ook te kijken naar hoe het is gegaan en hoe het beter kan. In voortgangsgesprekken helpen we je daarbij. Elke dag heb je een Dalton-uur. Je kunt dan aan de slag met je opdrachten, huiswerk of krijgt extra begeleiding in een vak waar je meer hulp bij nodig hebt.

Onderwijskwaliteit 

Onze school staat bekend om goede kwaliteit van het onderwijs. Dat zie je onder andere terug in het slagingspercentage. Het schoolteam bestaat uit vakbekwame mensen met een groot hart die niets liever doen dan je stap voor stap te begeleiden richting diploma. Je kunt op onze school terecht met een vmbo-kader, mavo- of havo-schooladvies. In de onderbouw krijg je cijfers op twee niveaus: kaderberoepsgericht (kbl) en mavo of mavo en havo. Halverwege de tweede klas stellen we je definitieve niveau vast. Je krijgt dus de tijd en de kans om jouw werkelijke niveau te vinden. Kun je  havo aan? Dan stroom je in het derde jaar in op bijvoorbeeld het Montfort College, een andere daltonschool in de buurt.

Urban Lab

Op onze school sta jij aan het roer van jouw toekomst. Kies voor design, coderen of dans en experimenteer iedere week in het Urban Lab. Het Urban Lab staat voor ontdekken en spelenderwijs leren. Het gehele schooljaar kies je iedere periode wat jij wil: een activiteit die jij leuk vindt, zoals bijvoorbeeld: robotica, koken, sport, programmeren, schaken, dans. Binnen de vertrouwde setting van onze school bouw je je talenten en interesses steeds verder uit. Met al jouw ervaringen en kennis maak jij nu én straks het verschil.

Dalton Rotterdam Palmentuin in het kort:

  • Een kleine, fijne Dalton-school in IJsselmonde
  • Toffe gastlessen, bijzondere keuzevakken en van alles te ontdekken in ons Urban Lab
  • Een betrokken onderwijsteam, met enthousiaste en ervaren mensen
  • Zelfstandigheid én samenwerken worden allebei gestimuleerd