Op de Havo/vwo voor Muziek en Dans (kortweg HMD) volg je de muziek- of danslessen binnen het normale dagelijkse rooster, zoals je ook de lessen van de overige vakken volgt. Meisjes en jongens lopen op de HMD van dansstudio naar wiskundelokaal, van Engelse les naar muzikale vorming. Je komt zo alvast een beetje in het ritme van een studie aan een conservatorium of een dansacademie. Al je medeleerlingen hebben net als jij iets met muziek of dans en zij zijn net als jij enthousiast en gemotiveerd. Dat geeft een heel speciale sfeer.

Het is aan te raden de voorbereiding op een loopbaan in de muziek- of danswereld op jonge leeftijd te beginnen. Een kind dat een beroep in de muziek of dans wil gaan uitoefenen, moet veel trainen en oefenen. Als leerling van de HMD krijg je dagelijks begeleiding voor alle muziek- of dansvakken van docenten die ook lesgeven bij Codarts (conservatorium en dansacademie). Aangezien de HMD in hetzelfde gebouw huist als deze hogeschool, tref je als havo/vwo-leerling geregeld muziek- en dansstudenten. Je komt binnen via dezelfde voordeur als zij, neemt dezelfde roltrappen naar boven, eet in dezelfde kantine je boterhammen, musiceert of danst in dezelfde ruimtes.

Als leerling van de HMD ga je naar school in een aangename, veilige en inspirerende omgeving waar beginnende musici en dansers en professionals elkaar ontmoeten, van elkaar leren en elkaar respecteren. En plezier hebben met elkaar. Het gebouw waarin de school is gevestigd, ligt tegenover het Centraal Station van Rotterdam, naast concertgebouw de Doelen. Het is goed bereikbaar met alle vormen van openbaar vervoer.

Is de Havo/vwo voor Muziek en Dans iets voor jou? Bezoek onze website, kom langs op de open dag en/of meld je aan voor een auditie. Graag tot ziens!

CODARTS

We delen ons gebouw en docenten met Codarts, het conservatorium en de dansacademie van Rotterdam, waar je later met je HMD-diploma misschien wel naar doorstroomt.

VRIJSTELLING

Muziek- en danslessen volg je binnen het normale rooster. Daarom heb je voor een aantal algemene vakken vrijstelling.

MUZIEK

Als je de muziekstudie gaat volgen, kun je kiezen voor klassieke muziek, pop, jazz, wereldmuziek of muziektheater.

DANS

De dansers krijgen les in hedendaagse dans, ballet, improvisatie, urban, acrobatiek, creatieve dans en repertoire.

OPTREDENS

Binnen en buiten school doe je podiumervaring op met optredens voor klein en groot publiek.