ONDERNEEM HET MET JE HANDEN!

Al in de Brugklas kies je bij Vakcollege Eindhoven een vakroute: Techniek & Vakmanschap of Mens & Dienstverlening. Dit betekent natuurlijk nog niet dat je direct moet weten wat je later wilt worden. 

Bij Techniek & Vakmanschap maak je kennis met allerlei specialisaties zoals houtbewerking, elektrotechniek, mechanica en metaalbewerking. Kies je voor Mens & Dienstverlening dan vind je het leuk om met mensen om te gaan, hen te helpen of is uiterlijke verzorging jouw ding. Vakcollege Eindhoven is dé school voor leerlingen die het liefst de handen uit de mouwen steken. Daarnaast helpen we je bij het ontwikkelen van een ondernemende houding. Waarmee jij later het verschil gaat maken in je vak of een eigen onderneming kunt beginnen. Uiteraard hoort bij ieder praktijkvak een theoriegedeelte en staan ook vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde op het rooster.

HAAL HET MAXIMALE UIT JEZELF!

Met een basis en/of kader advies kun je je aanmelden op onze school. Wij kijken in de onderbouw altijd naar de leerling zelf en geven leerlingen met een basis advies, indien mogelijk, de kans om de opleiding of enkele vakken op kaderniveau te volgen en hierin hun diploma te halen. Kader- en basisleerlingen zitten daarom bij elkaar in de klas om het maximale uit zichzelf te halen.

SPECIALISEREN IN LEERJAAR 3 EN 4

In leerjaar 3 en 4 ga je specialiseren en kies je een vakroute:

- Bouwen, Wonen & Interieur
- Mobiliteit & Transport
- Produceren, Installeren & Energie
- Zorg & Welzijn

We kijken naar de actuele arbeidsmarkt en werken nauw samen met het bedrijfsleven. Stages en bedrijfsbezoeken zijn een belangrijk deel van het onderwijs. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Samen met deze bedrijven geven we vorm aan de lessen, zodat het aansluit bij wat de markt vraagt.

Ook is er een goede samenwerking met diverse beroepsopleidingen. Hierdoor is een soepele overgang van het vmbo naar het mbo gewaarborgd. Voor de leerlingen is het net alsof het één opleiding is.

KLEINSCHALIG, PERSOONLIJK EN BETROKKEN

Vakcollege Eindhoven biedt leerlingen ondersteuning op maat. Dat is onze kracht. Spil daarin is de mentor. Er is een professioneel, open en betrokken team aan mentoren en docenten. Ze zorgen voor een goede onderlinge sfeer en stimuleren om het beste uit jezelf te halen. We werken in kleine onderwijsteams met een goed opgeleid ondersteuningsteam. Signalen dat een leerling extra ondersteuning nodig heeft, worden dan ook direct opgepikt. Met elkaar geven we zo alle leerlingen precies de ondersteuning die ze nodig hebben.

EN EEN SUPERMODERN GEBOUW

Vakcollege Eindhoven zit in een modern en fris gebouw. Met compleet ingerichte praktijkruimtes voor zowel de afdelingen van Techniek als Mens & Dienstverlening. Hier kun je aan de slag met de nieuwste technieken, methodes en materialen. Rondom de praktijkruimtes zijn de theorielokalen. Hier krijg je algemene vakken en maak je in alle rust proefwerken of je huiswerk.