Menu

Meester Jelmer helpt alle achtstegroepers

Meester Jelmer tips groep 8 coronavirus

 
Meester Jelmer geeft les aan groep 8B op de Prins Willem-Alexanderschool in ’s-Gravenzande (Westland). En is ook een grote fan van de VO Gids. Hij geeft slimme tips, niet alleen aan zijn eigen klas, maar aan alle kinderen in Nederland. Allemaal zitten jullie immers thuis omdat de scholen dicht zijn vanwege het coronavirus. Maar je wilt straks wél klaar zijn voor de brugklas! Met de tips van meester Jelmer is het nog leuk ook om bij te blijven.

 

DENK AAN JE OVERSTAP NAAR DE MIDDELBARE SCHOOL

Meester Jelmer geeft thuis les‘Een paar dagen vrij zou helemaal niet erg zijn. Maar nu je wekenlang verplicht thuis moeten blijven, is het belangrijk dat je toch elke dag iets doet aan schoolwerk’, zegt meester Jelmer Bouma. ‘Want je wilt natuurlijk niet achterop raken, vlak voor je overstap naar de middelbare school!’

Meester Jelmer zit met zijn eigen kind thuis aan de keukentafel en houdt via de laptop contact met zijn groep 8.

DE TIPS VAN MEESTER JELMER

Bekijk alle 6 de tips en de leuke links.

 • Maak voor jezelf een dagindeling voor doordeweeks en houd je daaraan. Daarmee blijf je in het ritme.
 • Probeer contact te houden met je school of je leraar. De meeste scholen zorgen ervoor dat je huiswerk hebt. Je krijgt een pakketje thuis, of een mail met opdrachten, of je kunt inloggen op een website, waar je je eigen meester of juf kunt zien.
  Zelf heeft meester Jelmer elke dag contact met zijn klas via een livestream. Elke ochtend geeft hij zijn klas instructie via internet en kunnen zijn leerlingen hem vragen stellen. ‘Als jouw school dat ook doet en je hebt de mogelijkheid om internet te gebruiken, let dan goed op de tijd en zorg dat je op het juiste moment online gaat.’
 • Vraag je ouders je te helpen met je dagindeling.
  Ook al hoef je nu geen eindtoets meer te maken omdat die is afgelast, toch is het van belang te blijven oefenen, vooral met rekenen en werkwoordspelling. Want dat moet je straks in de brugklas echt wel kunnen. Maak het huiswerk dat je van school opkrijgt. Extra oefeningen vind je online, bijvoorbeeld bij Junior Einstein:
  * rekenen oefenen
  * taal oefenen
 • Kijk ook eens op internet naar leuke en uitdagende spelletjes en tips. Misschien staan er leuke links op de website van je eigen school. Een paar ideeën:
  * Meester Wierd en meester David (filmpjes, spelletjes, oefeningen, van alles)
  * Knutselideeën
  * Challenge van de gymleraar
  * Van kindercolleges tot luisterboeken: Edukans
  * Heb je een jonger broertje of zusje? Kijk dan samen eens op het YouTube-kanaal van de Prins Willem-Alexanderschool, waar leuke filmpjes staan van juf Jennifer en juf Tamara.
 • Maak je eigen Corona-dagboek, waarin je elke dag iets opschrijft over wat je meemaakt. Want je maakt een heel bizarre, maar ook unieke tijd mee. Het is immers nog nooit gebeurd dat de eindtoets niet is doorgegaan!
 • Ga lekker lezen! Je hebt nu alle tijd om eens een boek te lezen. Vraag je ouders (of je oudere broers of zussen) of ze nog leuke jeugdboeken voor je hebben. Wat ook kan: lid worden van de online bibliotheek. Dat kost wel 42 euro, maar dan kan je (hele familie) een heel jaar e-books bestellen.

Ten slotte: laat je niet gek maken.

Je hoeft echt niet net zoveel lesuren te maken als op een normale schooldag, als je elke dag maar iets doet. Zorg dat je bij blijft, dan ben je straks toch helemaal klaar voor de brugklas.