Menu

de VO Gids Actueel – Publicatie van uw gegevens in de VO Gids

Bergschenhoek, [date]

De VO Gids. Vergroot hun wereld

Bestemd voor: [name], van:
[all_school_names]

Betreft: Actualiseren voor komende verschijning e.a.

[addressee]

Dit aparte schooljaar is bijna ten einde! Aankomende weken start voor u de schoolvakantie en voor ons de laatste voorbereidingen voor de VO Gids. Gelukkig blijven sommige zaken ongewijzigd. Van alle basisscholen hebben wij inmiddels de bestellingen binnen. Ook van de basisscholen in uw voedingsgebieden.

In deze persoonlijke mail vragen wij uw aandacht voor de actualisatie van uw schoolgegevens (1). Het zou natuurlijk jammer zijn dat uw gegevens niet juist in de VO Gids staan.

Daarnaast zijn een aantal onderwerpen die u zullen aanspreken. Deze onderwerpen helpen u immers de communicatie met uw potentiële leerlingen te optimaliseren.

1. Actualiseren van uw schoolgegevens.
2. Voorbereiden op een schooljaar mogelijk zonder open dagen.
3. Komend schooljaar: GO DIGITAL. Zeker nu!
4. De hartslag van de schoolkeuze, wanneer gaan de ouder en het kind aan de slag?
5. Hoe staat uw school erin? Zie ook welke collega’s van u de data beheren.

Indien u vragen hebt, neem dan contact op met ondergetekende op 020 570 89 81 of stuur een e-mail naar [account_manager_email]

Met vriendelijke groet,

[account_manager_name], (namens het accounteam) en Axel van ’t Hoen, (Uitgever).

Omdat elke leerling belangrijk is

1. Actualiseren editie 2020-2021

Omdat het in het belang van de groep 8 leerling is dat uw schoolgegevens actueel zijn (dus ook in uw belang), graag aandacht voor het volgende.

Indien u deelneemt aan de VO Gids 20/21:
Dan hoeft u niets te doen. Via uw reservering zijn de stappen om te actualiseren al georganiseerd. Nog even checken straks vóór 10 september voor de zekerheid kan geen kwaad, u ontvangt direct na de zomervakantie nog een herinnering. Onze collega’s Patricia Rutten en Ingrid de Bruijn helpen u graag verder bij eventuele vragen.

Uw school is geen deelnemer van de VO Gids:
Onderaan dit bericht vindt u een link naar uw schoolgegevens zoals deze in september worden gepubliceerd in de VO Gids Print & Online, tevens staan daar ook de contactpersonen die de gegevens van uw onderwijsinstelling(en) beheren. De genoemde beheerders beschikken over de inlogcodes. Indien de informatie onvolledig of achterhaald is, verzoeken wij deze te actualiseren vóór 10 september. De komende VO Gids wordt door bijna alle leerlingen in Nederland en ook uw voedingsgebieden gebruikt! Ruim 700 vo-scholen maken al succesvol gebruik van de VO Gids. Alsnog deelnemen? Neem dan contact op met mij, [account_manager_name], [account_manager_email].

Besturen is vooruit zien

2. Voorbereiden op een schooljaar zonder open dagen?

Het is waarschijnlijk dat komend schooljaar open dagen of andere kennismakingsactiviteiten maar op zeer beperkte schaal plaats kunnen vinden door de maatregelen vanwege Covid-19. Kleinschaligheid is het devies. Daardoor mist uw school mogelijkheden om ouders en hun kinderen in Groep 8 zoals gebruikelijk in het schoolgebouw te ontvangen en te laten zien hoe bijzonder uw onderwijs is.

Eén van de genomineerde prijswinnaars van de open dagen wedstrijd 2020.

Door onze contacten met directies en bestuurders van een groot aantal vo-scholen over dit onderwerp,  adviseren wij u het volgende:

  • Wacht niet tot september met nadenken over deze problematiek! Een goede school is op haar toekomst voorbereid, vooral die in de komende 6 maanden. Denk nu alvast na met uw collega’s welke alternatieven er zijn.
  • Vraag u af of de website wel actueel is. Is deze voldoende onderscheidend? Dit geldt niet alleen voor de vorm, maar vooral voor het aanbod. Staan ècht alle bijzonderheden goed en toegankelijk vermeld? Hoe effectief is uw website? Hoeveel Groep 8 leerlingen en hun ouders bezoeken de pagina’s die specifiek voor hen bedoeld zijn? Laat een UX-specialist er nog eens goed naar kijken.
  • Zijn er mogelijkheden om een virtuele open dag te organiseren? Inmiddels heeft uw school voldoende ervaring met online lessen, een virtuele open dag lijkt dan goed te operationaliseren. Maar denk dan ook na over hoe u de deelnemers gaat verzamelen.
  • U kunt andere marketing activiteiten organiseren. Denk aan DM-acties, off- en online. Ook kunt u Facebook en Google-Ads inschakelen.

En als u overweegt HaH-bladen of buitenreclame in te schakelen, achterhaal altijd de bereikcijfers van de voor u relevante doelgroep. Vergeet ook niet uit te rekenen wat de kosten/1.000 van de relevante doelgroep zijn, dat helpt u bij het nemen van een besluit en behoedt u in de meeste gevallen van het niet effectief besteden van uw budget.


Alle open dagen onder voorbehoud, dus wel publiceren

De VO Gids Print en Online publiceren uw open dagen onder voorbehoud, dit wordt goed zichtbaar in de VO Gids duidelijk gemaakt. Ons redactionele beleid hiervoor leest u hier.

 

Meer dan 200.000 unieke bezoekers

3. Komend schooljaar: GO DIGITAL met de VO Gids. Zeker nu!

Vanaf de komende editie kunt u van een aantal kosteloze extra’s bij de VO Gids profiteren. Hiermee kunt u nog directer met uw doelgroep communiceren:

QR-code op uw print-presentatie voor extra bereik van uw online-presentatie
Door de plaatsing van een QR-code op uw presentatiepagina zijn de leerlingen van Groep 8 en hun ouders sneller en directer bij de school van hun mogelijke keuze. U heeft de mogelijkheid met uw informatie op de actuele (school) gebeurtenissen in te spelen en regelmatig de pagina te “verversen”. Zo blijft u aantrekkelijk bij uw aspirant leerling!

De leadservice, direct contact met uw aankomende leerling
Vanaf komende schooljaar zijn alle online presentaties voorzien van een leadservice. Deze toepassing maakt het mogelijk dat uw potentiële leerlingen en/of hun ouders direct contact met uw school kunnen leggen. Een unieke propositie die er toe leidt dat u geïnteresseerde kandidaten extra kansen biedt om voor uw school te kiezen.

Over de QR-code en de leadservice is deze datasheet (PDF) beschikbaar: Datasheet QR-code en leadservice.

Google levert een schat aan (marketing-)informatie

4. De hartslag van de schoolkeuze bij de VO Gids door Google

Ieder schooljaar bezoeken meer dan 200.000 unieke personen de VO Gids Online voor de schoolkeuze. Sinds afgelopen jaar registreert de VO Gids van alle bezoekers de locatie gegevens en de bezochte schoolpresentaties. Dat geeft bijzonder goede informatie over schoolvoorkeuren en herkomst van uw potentiële leerling. Wilt u van uw voedingsgebieden ook deze gegevens ontvangen? Maak een afspraak voor een presentatie. Het helpt u bij het bepalen van uw meest optimale communicatie-beleid.

Bijvoorbeeld in Groningen, ook online een bijzonder groot aantal bezoekers. Meer weten? Wij presenteren graag de cijfers van uw school.

 

Zo komt u in de klas en thuis

5. Hoe staat uw school erbij? Zo zien uw potentiële leerlingen wat uw school te bieden heeft!

De (basis) gegevens van uw school worden gepubliceerd in de SchoolWijzer (overzicht van alle scholen) in Print en Online. Deelnemers hebben een uitgebreide presentatie en extra mogelijkheden (o.a. Leadservice, QR-code, In-side Ads).

De gegevens van uw onderwijsinstelling en de beheerder(s) vindt u hieronder. De beheerders beschikken over de inlogcodes en hebben ook dit bericht ontvangen. De gegevens kunnen doorlopend worden geactualiseerd.

[school_admins]


6. Login

De beheerder(s) van de school(-vestigingen) beschikken over de inlogcodes. Via onderstaande login-link kunnen de gegevens van uw school worden geactualiseerd. Deze gegevens staan na opslaan direct online.

Klik hier om in te loggen: Loginpagina van de VO Gids.


Kunnen wij u helpen of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met mij, [account_manager_name], [account_manager_email].

 

Foto's bezoek open dagen middelbare school de VO Gids