QUEST '21

Al ruim 17 jaar is QUEST een begrip in Hilversum en omgeving. Een innovatief onderwijsconcept waarin durf en experiment gecombineerd werd met een degelijke theoretische basis. Een concept dat duurzaam bleek. En omdat een innovatief concept nu eenmaal altijd in ontwikkeling blijft, is de tijd rijp voor QUEST ’21! 

Modulair onderwijs op havo- en vwo-niveau

QUEST '21 werkt met verplichte modules en keuzemodules. Een module is een lessenserie van 6 weken waarin een of meerdere leerdoelen centraal staan. Er wordt gewerkt aan projecten en grotere, betekenisvolle opdrachten. Er is veel keuze: tussen modules, binnen modules en binnen lessen. Keuze dus in wat je leert, en in hoe je dat leert. 

Een module wordt soms afgesloten met een toets, maar meestal met een opdracht of product. Je krijgt bij QUEST '21 geen cijfers, want een onvoldoende halen, daar geloven we niet in. Als een leerdoel nog niet behaald is, werk je dat in de weken daarna gewoon bij. Je blijft ook nooit zitten, maar je doet soms wel een module of een deel van een module over.

Iedere QUEST'er een eigen route

Geen QUEST’er leert dus hetzelfde, want geen kind is hetzelfde. QUEST'ers kiezen eigen leerdoelen en modules en hebben dus allemaal een eigen rooster. Wel starten ze iedere dag met coaching en begeleiding. 

QUEST’21: de reis eindigt met een diploma

De QUEST’ers met wie je na groep 8 op weg gaat, blijven je reisgenoten tot je in de 5e (havo) of 6e klas (vwo) je diploma haalt. En dat is fijn, want soms ziet ook een held het even niet meer zitten en dan zijn er andere helden in de buurt nodig om de moed weer te helpen oppakken. Samenwerken is belangrijk bij QUEST '21.

En aan het einde van de reis vinden de helden altijd wat ze zochten, al is dat soms wat anders dan gedacht. Een diploma, natuurlijk...Maar de held heeft ook veel geleerd, nieuwe, soms onverwachte vrienden gemaakt, een mooi en spannend avontuur beleefd ...maar vooral is de held een betere held geworden.

En wie zijn dat dan, deze helden?

Helden zoals wij ze kennen uit films of boeken of games hebben altijd superpowers. Moet je zulke superpowers hebben? En ben je bezorgd dat jij die misschien niet hebt?

Geen zorg, wij,  je docenten, mentoren en coaches zijn ervan overtuigd dat ieder kind (niet alleen de QUEST’er) beschikt over eigen superpowers. En die superpowers, die ontdek je tijdens de tocht!

QUEST’ers leren onderweg zelfstandig te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en elkaar.  Ze zijn creatief, eigenzinnig en empathisch. Ze maken graag hun eigen keuzes,  maar houden ook van samenwerken. Ze zijn bereid te leren reflecteren. 


Aansluiting

QUEST '21 sluit uitstekend aan op Jenaplan-, Dalton- en Montessori-onderwijs. Maar ook leerlingen van meer regulier onderwijs die graag invloed hebben op hun eigen leerproces en ontwikkeling gedijen goed bij QUEST '21.