Futureproof & Individueel

Op De School van HIP geven we futureproof, individueel onderwijs. We stemmen het af op het niveau van elk kind apart en wat de maatschappij van nu vraagt. Geen standaard roosters dus maar eigen leerplannen. Zo kan iedereen de les volgen op zijn of haar niveau; wiskunde op havo en Frans op vmbo-tl? Dat kan bij HIP. En de vakken die niet nodig zijn bij de vervolgopleiding? Die kunnen ook een niveau lager gevolgd worden. 

Zo werkt HIP

Bij HIP staat een heel team voor de leerlingen klaar; docenten, mentoren, huiswerkbegeleiders, orthopedagogen en hoogbegaafdheidsspecialisten. De docent geeft in blokken van 15 minuten 1:1-instructies op een manier die past bij jullie kind. Het huiswerk wordt daarna gedaan, op school onder begeleiding van de mentor. En lukt dat niet? Dan zijn er huiswerkbegeleiders die helpen, overhoren en nakijken. Thuis huiswerk maken of overhoren is niet meer nodig en na schooltijd is er tijd voor hobby’s of sport. Zo begeleiden we elk kind op de meest effectieve manier. En via een online planningssysteem houden we elkaar en de ouders op de hoogte. Het onderwijs bij HIP is dan wel individueel, maar we laten de kinderen nooit alleen!

Niemand blijft zitten bij HIP!

Het onderwijs bij HIP is vernieuwend; wij werken niet met leerjaren maar volgen de ontwikkeling van het kind. Blijft een vak wat achter? Dan hoeft niet een heel jaar overgedaan te worden. In het nieuwe leerjaar gaat iedereen gewoon weer verder waar het gebleven is.

Persoonlijk portfolio

Meer leren dan alleen de schoolvakken? Dat doen we bij HIP. Met een persoonlijk portfolio ontwikkelt elke leerling vaardigheden die niet in het onderwijsprogramma zitten, maar die wel essentieel zijn voor een carrière of vervolgopleiding. Dit portfolio is een leidraad tijdens de schoolperiode bij HIP en een tool waarmee leerlingen hun passies en talenten ontdekken. Hebben ze eenmaal hun diploma? Dan hebben ze ook een portfolio waarmee ze hun competenties en talenten kunnen aantonen.

Hybride school; ons onderwijs gaat altijd en overal door

Lessen gaan bij ons altijd door; op school als het kan en online als het moet. Met HIP Online, ons eigen platform, werken we als een hybride school. Leerlingen zullen bij ons nooit een les missen of achterstand oplopen. Ook handig voor wie in het buitenland woont, topsporter is of op vakantie gaat.

Groep 9; als de middelbare school nog een stap te ver is

Is jullie kind klaar met groep 8, maar nog niet klaar voor de middelbare school? Dan hebben wij Groep 9. Een soort tussenjaar waar ze de nodige kennis en ervaring opdoen en meer zelfvertrouwen krijgen. Na Groep 9 beginnen ze de middelbare school met een voorsprong. En kies je ook dan voor HIP? Dan kunnen ze ook halverwege het schooljaar al instromen vanuit Groep 9.

Met HIP zijn kinderen klaar voor hun toekomst

HIP is een particuliere middelbare school. Hier geven we les in kleine groepen en hebben we de mogelijkheden om elk kind persoonlijke aandacht te geven en ze te begeleiden op de manier die het beste bij hem of haar past. Dat doen we met oprechte aandacht en persoonlijk onderwijs. Zo ontzorgen we de ouders en zorgen voor de kinderen; zowel educatief als sociaal-emotioneel. Omdat we geloven dat alleen dan een kind zich echt kan ontwikkelen, zijn of haar talenten zal ontdekken en uitgroeit tot de persoon die hij of zij kan worden. Na HIP is elk kind klaar voor zijn of haar toekomst!