Basisscholen

Hieronder kunt u als leerkracht van de basisschool antwoorden op de meest gestelde vragen vinden.

Via onderstaande button komt u bij een overzicht van services die speciaal bestemd zijn voor basisscholen.

 

De meest voorkomende vragen die wij krijgen zijn:

Wanneer komt de nieuwste editie?

Vanaf half oktober wordt de nieuwe editie van de VO Gids bezorgd. Indien u de VO Gids besteld heeft, ontvangt van ons een e-mail bericht over de exacte bezorgdatum.

Ik wil graag exemplaren voor groep 8 bestellen

Indien uw basisschool is gevestigd in een gemeente waar de VO Gids verschijnt, dan kunt u via deze site exemplaren bestellen. Hiervoor heeft u inlogcodes ontvangen.
Via de menubalk “Inloggen” kunt u daarmee inloggen en bestellen. Beschikt u niet (meer) over de inlogcodes? Mail ons en wij sturen u ze toe.

Wij hebben nog geen VO Gidsen ontvangen

De VO Gids is beschikbaar voor ruim 6.200 basisscholen. Indien u besteld heeft, worden de VO Gidsen vanaf 14 oktober t/m 28 oktober bezorgd op uw school. Indien wij uw basisschool per abuis hebben gemist, stuurt u dan een mail naar scholen@devogids.nl en wij leveren u per ommegaande uw exemplaren (zolang de voorraad strekt).

Wij hebben te weinig VO Gidsen ontvangen

Uiteraard kunt u extra exemplaren bestellen. Als uw leerlingenaantal voor het nieuwe jaar in juni nog niet bekend was, dan kunt u tot 13 september bijbestellen. Indien wij bij de verwerking een fout hebben gemaakt, leveren wij altijd na (indien voorradig). U kunt ons mailen: scholen@devogids.nl.

Wij wensen geen VO Gidsen ontvangen

Bij exclusieve afspraken met een lokale vo-school kan het gebeuren dat de VO Gids niet op prijs wordt gesteld. Uiteraard leveren wij de VO Gids dan graag aan een andere instantie of school.

Is de VO Gids echt kosteloos?

Ja, de VO Gids is kosteloos. Uitsluitend voor de verzending vragen wij een vrijwillige bijdrage in de verzendkosten ad € 4,85 excl. btw voor de gehele zending per adres.

Ik wil graag exemplaren voor groep 7

De VO Gids is speciaal gemaakt voor groep 8-leerlingen. Hierop is de oplage afgestemd.

Mag ik kopieën maken van de artikelen?

JA! Voor het gebruik op de basisscholen is de VO Gids vrijgesteld van copyrights. U kunt bij SchoolKeuzeInfo artikelen over een specifiek onderwerp downloaden. U mag deze uitdrukkelijk kopiëren, mailen, uitdelen, beamen etc.

Waarom staan er scholen in de VO Gids die voor mijn groep 8 te ver zijn?

In de SchoolWijzer (het overzicht van vo-scholen) in de VO Gids staan de scholen binnen een regio én de omringende regio’s. Dit kan ertoe leiden dat bij sommige leerlingen de afstand te groot is, terwijl die dat bij anderen niet is. Wij verwijzen u voor een exacte bepaling van het relevante onderwijsaanbod naar de SchoolWijzer op onze site.

Ik heb een goed idee voor de redactie!

Graag! Wij hebben de ambitie om van de VO gids een bijzonder goede en informatieve gids te maken over de overstap naar het voortgezet onderwijs. Wij ontvangen graag uw opmerkingen en ideeën! Indien u nadere vragen of opmerkingen heeft, mail dan naar scholen@devogids.nl. Wij ontvangen uw reactie graag.

Ik ben mijn logingegevens kwijt. Kan ik nieuwe krijgen?

U kunt ons mailen: scholen@devogids.nl en wij sturen uw nieuwe inloggegevens toe.